Cum gustările reci sau aperitivele sunt printre felurile principale ale romanilor, azi facem o ruladă aperitiv cu somon și verdețuri numai potrivită pentru orice masă, de la mic dejun până la cină.
Modul de preparare este foarte ușor și nu necesită decât să vă procurați Ingredientele și să vă apucați de treabă, iar rezultatul vă asigur ca este fantastic.
Și cum somonul afumat întotdeauna a făcut casă bună cu crema de brânză, verdețurile și ardeiul tocat nu fac decât să completeze acest tablou minunat al papilelor gustative.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente pentru pandișpan:
Ingrediente pentru umplutură:
Ingrediente pentru îmbrăcat Rulada și decor:
Mod de preparare pentru blat:
Preîncălzim cuptorul la 160 de grade Celsius.
Tapetăm o tavă de cuptor de 30/35 cm cu hârtie de copt.
Cernem făina.
Separăm ouăle.
Într-un castron punem uleiul de măsline cu laptele și le omogenizăm.
Batem albușurile cu un praf de sare până se întăresc și obținem o bezea fermă.
Încorporăm amestecul de gălbenușuri și amestecăm la viteză mică până se omogenizează compoziția.
Adăugăm făina în 2 tranșe și amestecăm cu ajutorul unei spatule cu mișcări largi de sus în jos până amestecul devine omogen.
Turnăm în tavă, nivelăm și dăm la cuptor pentru 15-18 minute sau până trece testul scobitorii. Nu coaceți mai mult că se va usca și nu o veți mai putea rula și se va crăpa.
Scoateți din cuptor și acoperiți cu un prosop umed.
Mod de preparare pentru crema de brânză cu somon și verdețuri:
Tocăm grosier ceapa verde, pătrunjelul, mărarul.
Ardeiul gras îl tăiem cubulețe.
Somonul îl tăiem fâșii.
Într-un castron punem crema de brânză, somonul, verdețurile și ceapa tocată, ardeiul gras, piper și sare dacă mai este nevoie. Amestecăm ușor până se omogenizează.
Distribuim crema de brânză cu somon pe suprafața foii și nivelăm, lăsând 2 cm la margine. Rulăm strâns și apoi învelim intr-o folie de prospețime. Dăm la frigider pentru 2 ore.
Decorăm cu crema de brânză, ardei gras, pătrunjel, măsline sau după imaginație.
Tăiem și servim. Spor la treabă și poftă bună!
Pentru multe alte rețete de gustări cu sau fără carne și multe altele, găsiți în secțiunea aperitive click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.