Ruladă aperitiv cu somon și verdețuri

( 4 out of 5 )
Loading...
Ruladă aperitiv cu somon și verdețuri
  • -24 feliiServings+
  • 20 mTimp de preparare
  • 20 mTimp de gatire
  • 40 mGata in
Print Recipe

Ruladă aperitiv cu somon și verdețuri

Cum gustările reci sau aperitivele sunt printre felurile principale ale romanilor, azi facem o ruladă aperitiv cu somon și verdețuri numai potrivită pentru orice masă, de la mic dejun până la cină.

Ruladă aperitiv cu somon și verdețuri

Modul de preparare este foarte ușor și nu necesită decât să vă procurați Ingredientele și să vă apucați de treabă, iar rezultatul vă asigur ca este fantastic.

Ruladă aperitiv cu somon și verdețuri

Și cum somonul afumat întotdeauna a făcut casă bună cu crema de brânză, verdețurile și ardeiul tocat nu fac decât să completeze acest tablou minunat al papilelor gustative.

Ruladă aperitiv cu somon și verdețuri

Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.

Ruladă aperitiv cu somon și verdețuri

Cum facem Ruladă aperitiv cu somon și verdețuri

Ingrediente pentru pandișpan:

  • 5 ouă întregi
  • 1 praf bun de sare
  • 50 g ulei de măsline
  • 60 g lapte cu 3,5% grăsime
  • 120 g făină albă tip 000

Ingrediente pentru umplutură:

  • 350 g cremă de brânză
  • 150 g felii de somon afumat
  • Coaja de la o lămâie mică
  • Câteva frunze de ceapă verde
  • câteva crenguțe de pătrunjel
  • Câteva crenguțe de mărar
  • 100 g ardei gras roșu
  • piper după gust

Ingrediente pentru îmbrăcat Rulada și decor:

  • 120-150 g cremă de brânză în funcție de cât de gros doriți stratul
  • Pătrunjel frunze, ardei gras, măsline etc

Mod de preparare pentru blat:

Preîncălzim cuptorul la 160 de grade Celsius.

Tapetăm o tavă de cuptor de 30/35 cm cu hârtie de copt.

Cernem făina.

Separăm ouăle.

Într-un castron punem uleiul de măsline cu laptele și le omogenizăm.

Ruladă aperitiv cu somon și verdețuri

Batem albușurile cu un praf de sare până se întăresc și obținem o bezea fermă.

Ruladă aperitiv cu somon și verdețuri

Încorporăm amestecul de gălbenușuri și amestecăm la viteză mică până se omogenizează compoziția.

Ruladă aperitiv cu somon și verdețuri

Adăugăm făina în 2 tranșe și amestecăm cu ajutorul unei spatule cu mișcări largi de sus în jos până amestecul devine omogen.

Ruladă aperitiv cu somon și verdețuri

Turnăm în tavă, nivelăm și dăm la cuptor pentru 15-18 minute sau până trece testul scobitorii. Nu coaceți mai mult că se va usca și nu o veți mai putea rula și se va crăpa.

Ruladă aperitiv cu somon și verdețuri

Scoateți din cuptor și acoperiți cu un prosop umed.

Mod de preparare pentru crema de brânză cu somon și verdețuri:

Tocăm grosier ceapa verde, pătrunjelul, mărarul.

Ardeiul gras îl tăiem cubulețe.

Somonul îl tăiem fâșii.

Într-un castron punem crema de brânză, somonul, verdețurile și ceapa tocată, ardeiul gras, piper și sare dacă mai este nevoie. Amestecăm ușor până se omogenizează.

Ruladă aperitiv cu somon și verdețuri

Distribuim crema de brânză cu somon pe suprafața foii și nivelăm, lăsând 2 cm la margine. Rulăm strâns și apoi învelim intr-o folie de prospețime. Dăm la frigider pentru 2 ore.

Ruladă aperitiv cu somon și verdețuri

Decorăm cu crema de brânză, ardei gras, pătrunjel, măsline sau după imaginație.

Ruladă aperitiv cu somon și verdețuri

Tăiem și servim. Spor la treabă și poftă bună!

Ruladă aperitiv cu somon și verdețuri

Pentru multe alte rețete de gustări cu sau fără carne și multe altele, găsiți în secțiunea aperitive click aici sau pe fotografie.

Guacamole mexican, cremos și gustos

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password