Azi facem Rulouri din foietaj cu cremă de zmeură un desert al copilăriei pe care de fapt îl mâncam umplut doar frișcă, dar azi am ales să îi dau o notă de eleganță, un plus de savoare și un gust potrivit papilelelor noastre. Sunt fragede, cu umplutură generoasă de zmeură cu frișcă din lapte de vacă, totul pudrat cu zahăr.
E foarte ușor de pregătit, dacă iei în considerare că folosești aluat gata pregătit din cumpărat. Restul e floare la ureche, cremă patiseră de vanilie și frișcă bătută.
Dar nu vă mai rețin cu povești, vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare pas cu pas.
Ingrediente:
800 g aluat foietaj făcut în casă sau cumpărat
350 g zmeură proaspătă sau congelată
150 g zahăr tos
180 ml de apă
80 g amidon alimentar
200 ml smântână din lapte pentru frișcă cu 35% conținut de grăsime
40 g zahăr pudră
Mod de preparare pentru rulouri:
Eu de data asta am folosit aluat foitaj din cumpărat și era gata împărțit în 2 bucăți. Tăiem fiecare bucată bucată în 8 fâșii egale cu lățimea de 3 cm și lungimea de 30 cm. Important e să tăiați aluatul astfel încât să fie undeva între 30 și 32 cm.
Rulăm fiecare fâșie de aluat pe tuburi astfel încât să trecem fâșia peste partea rulată anterior. Mare atenție la capătul gros să nu treceți foarte mult aluatul că se va strânge și nu veți mai putea scoate bine tubul.
Coacem 22 de minute la 190 de grade iar dacă mai este nevoie întoarceți tava astfel încât să se rumenească uniform. Scoateți din cuptor si lăsați-le să se răcească complet.
Dacă totuși s-a strâns aluatul în capătul gros cu ajutorul unui cuțit cu dinți decupați ușor marginea astfel încât să puteți scoate tubul.
Mod de preparare pentru crema de zmeură:
Dizolvăm amidonul în apă și-l dăm deoparte.
Punem zmeura cu zahărul intr-o crăticioară la foc mic până începe să clocotească.
Adăugăm amidonul dizolvat atât cât este nevoie să obținem o compoziție groasă asemeni magiunului. Dăm jos de pe foc, lăsăm să se tempereze și amestecăm din când în când să nu facă pojghiță până se răcește complet.
Cum batem frișca:
Batem frișca până lasă ușoare valuri la suprafață, precum o zăpadă ușoară și pufoasă, adăugăm zahărul pudră și mai batem puțin până se întărește. Mare atenție, nu bateți foarte mult, că rișcați să se taie și frișca naturală din lapte, niciodată nu va avea ținuta, gustul și nici nu va arăta ca frișca vegatală. O dăm la rece până în momentul folosirii.
Asamblare:
Adăugați treptat frișca în compoziția de zmeură amestecând cu mișcări largi astfel încât să obtineți o compoziție omogenă.
Cu ajutorul unui sac cu șpriț cu formă rotundă umpleți rulourile și pudrați cu zahăr. Spor la treabă si să vă fie de folos!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.