Salam de biscuiți – Rețetă de post

( 0 out of 5 )
Loading...
Salam de biscuiți - Rețetă de post
  • -30 feliiServings+
  • 20 mTimp de preparare
  • 10 mTimp de gatire
  • 30 mGata in
Print Recipe

Salam de biscuiți de post

Un Salam de biscuiți – Rețetă de post nu trebuie să te sperie ca nu ar fi bun, cu cremă de cacao și ulei de cocos este un desert rafinat, bogat în arome și texturi, perfect pentru zilele de post sau pentru cei care aleg variante vegane.

Salam de biscuiți - Rețetă de post

Fiecare felie îmbină biscuiții mărunțiți cu o cremă catifelată de cacao, îmbogățită cu ulei de cocos pentru o consistență fină și un gust delicat.

Salam de biscuiți - Rețetă de post

Bucățile de rahat aduc nu doar culoare, ci și un plus de dulceață, în timp ce vișinele și cireșele proaspete sau confiate oferă o notă fructată și ușor acrișoară, echilibrând perfect compoziția.

Salam de biscuiți - Rețetă de post

După ce este rulat și lăsat la rece, se dă prin fulgi de cocos și desertul capătă o formă elegantă, transformându-se într-o prăjitură irezistibilă, potrivită pentru orice moment festiv sau pur și simplu pentru răsfățul de zi cu zi.

Salam de biscuiți - Rețetă de post

Cum facem Salam de biscuiți – Rețetă de post?

Ingrediente:

  • 400 de grame de biscuiți simpli, de post
  • 300 de grame de rahat roșu și verde, tăiat în bucăți de aproximativ 1 cm.
  • 150 de grame dulceață de care vă place, eu am pus de vișine
  • 100 de grame nuca coaptă și măcinată
  • 100 g fructe confiate(eu am pus cireșe și vișine dar puteți pune prune, caise, etc)
  • 100 g zahăr tos
  • 200 ml apă
  • 80 de grame de cacao de bună calitate
  • 1-2 lingurițe de esență de rom după cum vă place
  • 50 g ulei de cocos
  • Fulgi de cocos

Mod de preparare:

Punem apă cu cacaua, uleiul de cocos într-o crăticioară și amestecăm constant până obținem o cremă omogenă. Lăsăm să se tempereze ușor.

Salam de biscuiți - Rețetă de post

Tăiem rahatul bastonașe.

Rupem biscuiții grosier.

Într-un castron punem biscuiții alături de fructe, dulceață, sosul de ciocolată, rahat și amestecăm cu ajutorul unei linguri mari.

Salam de biscuiți - Rețetă de post

Turnăm în folie ață cat de gros dorim să îl facem și dăm la rece până a doua zi.

Îmbrăcăm salamul în nuca de cocos dar la fel de bine se poate și în fulgi de migdale, nucă, etc.

Salam de biscuiți - Rețetă de post

Spor la treabă și să vă fie de folos!

Salam de biscuiți - Rețetă de post

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Lost Password