Salată Coleslaw cu mere verzi și varză roșie

( 4.8 out of 5 )
Loading...
  • 1,5 kgPortie
  • -4-5 p Servings+
  • 15 mTimp de preparare
  • 0 mTimp de gatire
  • 15 mGata in
Print Recipe

Salată Coleslaw cu mere verzi și varză roșie

Acestă Salată Coleslaw cu mere verzi și varză roșie este preferata mea 😍😍😍

Salata asta Coleslaw cu mere verzi și varză roșie, un preparat care în ultima vreme a prins teren și la noi în țară, fiind ideală alături de fripturi, burgeri sau servită ca atare.

Astăzi va propun o salată cu varză roșie și mere verzi, o varianată mai aparte, dar la fel de gustoasă și aspectuoasă deopotrivă.

Este fresh, merge bine cum spuneam mai devreme ca acompaniament la fripturi dar și ca o gustare rapidă. Eu am folosit-o pentru un pulled porc făcut în lipii Libaneze pentru kebab și a fost atât de apreciată încât toți mă întrebau de rețetă și uite ca i-a sosit momentul.

Este foarte simplu de făcut, cu ingrediente puține, simple și la îndemâna oricui, iar pentru o reușită, trebuie doar să respectați câțiva pași și poate fi păstrată până la 2 zile în frigider fără a-și deteriora gustul și aspectul.

Dacă doriți o variantă mai light a salatei Coleslaw puteți încerca salata Coleslaw cu iaurt și miere fără maioneză, detalii aici sau click pe fotografie.

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de preparare.

Pentru alte diferite rețete cu sau fără carne ori preparate de post  și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.

C8514272-7D54-4A48-BAA2-62D97C2FFB0A.jpeg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum se face salata Coleslaw cu mere verzi și varză roșie.

Ingrediente:

  • 1 kg varză roșie
  • 500 g mere verzi, de preferat Grany Smith
  • 150-200 g maioneză
  • 150 g iaurt grecesc cu 10% grăsime
  • 3-4 linguri suc de lămâie proaspăt stors
  • 2 linguri de miere
  • Sare și piper după gust
  • Opțional: morcovi, nuci, stafide, etc

Mod de preparare:

Curățăm varza de foile exterioare și o tăiem julienne. Punem un praf de sare peste ea și o amestecăm, astfel încât să se înmoaie și să lase excesul de suc.

Spălam merele și le curățăm de casa semințelor și codite. Le tăiem julienne și le stropim cu zeamă de lămâie.

Stoarcem varza bine și o punem într-un castron alături de mere, maioneză, iaurt, miere   și piper, amestecăm ușor cu ajutorul unei spatule.

Este gata de servit, simplu, rapid și gustos! Unde mai punem și faptul ca este și aspectuoasă.

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password