Salată de amaranth cu maioneză de post – Icre de amarant

( 4.3 out of 5 )
Loading...
  • 0 mTimp de preparare
  • 0 mTimp de gatire
  • 0 mGata in
Print Recipe

Salată de amaranth cu maioneză de post – Icre de amarant

Salata de amarant cu maioneza de post, este probabil unul din cele mai gustoase preparate de post pe care eu le-am făcut și mâncat

Probabil unii dintre dumneavoastră, așa cum și eu am făcut-o cu câțiva ani în urmă când l-am descoperit, se întreabă ce este amarantul și cum se prepară și ce gust are.

Amarantul este o plantă care creste în țările Americii de Sud, fiind considerată o plantă cu o serie de beneficii pentru organismul uman. Se consumă atât frunzele cât și semințele acesteia. Se aseamănă cu quinoa, nu conține gluten și este foarte apreciată de persoanele care au această intoleranță.

Este foarte bogat în proteine, minerale, vitamine și calciu fiind benefică pentru inimă, oase, digestie, varice, vedere și pentru scăderea în greutate. Se folosește atât în pregătirea preparatelor calde, dar și reci precum salate, deserturi, etc.

Astăzi mi-am propus să fac o salată de amarant cu maioneză de post – Icre de amarant, după cum i se mai spune.

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și modul simplu de preparare al salatei de amarant.

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum se faci o Salată de amaranth cu maioneză de post – Icre de amarant

Ingrediente:

  • 250 g amarant
  • 600 ml apă rece
  • Sare, piper după gust
  • 1-2 linguri suc de lămâie
  • 1 ceapă roșie medie

Ingrediente pentru maioneza de post:

  • 200 ml ulei de floarea soarelui
  • 100 ml lapte soia
  • 1 cățel de usturoi
  • 1/4 linguriță turmeric

Decor:

  • Opțional pentru decor, lămâie și ceapă roșie/verde

Mod de preparare:

Punem amarantul într-o sită deasă și îl spălăm sub jet de apă rece, îl scurgem bine.

În cei 600 de mililitri de apă punem bobițele la hidratat pentru câteva ore, cel mai bine ar fi peste noapte.

Într-o oală încăpătoare punem amarantul la fiert cu tor cu lichidul în care a fost pus la hidratat, iar când dă primul clocot reducem focul la minim și fierbem circa 15 minute la foc mic, amestecând din când în când să nu se prindă.

Dăm jos de pe foc, punem un capac și lăsăm să se răcească complet.

Mod de preparare pentru maioneza de post, aveți detalii aici sau click pe fotografie.

Punem amarantul într-un castron și adăugăm treptat maioneza și mixăm cu ajutorul unui robot, dar merge bine și cu un tel.

Adăugăm și ceapa, dăm gust și salata este gata de servit. Spor la treabă și poftă bună!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password