Salata de curcan cu avocado și oua fierte

( 0 out of 5 )
Loading...
  • -2 pServings+
  • 5 mTimp de preparare
  • 10 mTimp de gatire
  • 15 mGata in
Print Recipe

Ati mancat o salata astazi? Specialistii sunt de parere ca unul din cele mai sanatoase si mai simple obiceiuri alimentare pe care le putem adopta in aceasta perioada a anului, este consumul zilnic al salatei. Primavara poate fi considerata, din acest punct de vedere, sezonul care deschide pofta pentru salate, caci diversitatea legumelor proaspete este foarte mare. In plus, aceasta perioada a anului este singura in care putem gasi din abundenta legume proaspete.
Salatele inseamna sanatate si placere sa le consumam: textura, mirosul si culorile ne incita toate simturile, iar de multe ori ne ofera si o senzatie racoroasa. Salatele sunt preferate chiar si de catre copii, deci sunt o alternativa perfecta daca acestia nu vor sa consume legume altfel. Iar pentru a le face mai apetisante, parintii pot adauga in ele si fructe, sau pot cere ajutorul celor mici pentru a le prepara. Datorita beneficilor aduse sanatatii, specialistii sunt de parere ca salatele trebuie consumate pentru cel puțin 3 motive: fibre, vitamine și aport redus de calorii.

Ingredients

Step by step method

  • Tranșam pieptul de curcan in 2 felii, îl condimentam cu sare, piper, fulgi de chilli și cu o lingura de ulei de măsline. Îl punem pe un grătar încins și îl lăsam 3-4 minute pe fiecare parte in funcție de grosimea bucății de carne. Lăsam sa se odihneasca și le taiem felii mai groase.

  • Intr-un borcănel punem zeama de lămâie cu uleiul de măsline, sare și piper și agitam pana obținem o emulsie și se dizolva și sarea.

  • Spălam roșiile, curățăm avocadoul și le taiem felii. Curățăm ouăle și le taiem in 4. Intr-un castron punem frunzele de spanac baby spălate și scurse de apa, roșiile, ouăle, avocado, pieptul de curcan și dressingul la final. Simplu, nu-i așa?! Spor la treaba și pofta buna!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password