Salată de păstrăv afumat cu cartofi, ceapă murată și dressing de iaurt cu mărar

( 4.9 out of 5 )
Loading...
Salata de pastrav afumat
  • -4-6 pServings+
  • 20 mTimp de preparare
  • 40 mTimp de gatire
  • 60 mGata in
Print Recipe

Salată de păstrăv afumat cu cartofi, ceapă murată și dressing de iaurt cu mărar

Salatele sunt binevenite oricând, sunt rapid de făcut, consistente și de obicei suficienete pentru ați alina foamea. Salata de păstrăv afumat cu cartofi, ceapă murată și dressing de iaurt este o idee bună pentru o gustare rapidă sau pentru o cină târzie!

Din numai câteva ingrediente simple și la îndemâna oricui poți să-ti surprinzi familia și prietenii cu o salată excelentă cu o culoar, aspect și gust desăvârșit!

Ai nevoie de câțiva cartofi fierți, de un File de păstrăv afumat, pe care îl poți înlocui cu orice alt pește după preferință, câteva măsline și un dressing de iaurt cu mărar. Gustul suav al cartofilor se îmbină perfect cu cel al peștelui afumat iar dressingul, ceapa murată și măslinele nu vin decât să completeze aspectul unui tablou reușit.

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și modul de preparare și cu siguranță papilele gustative dar și ochii vor fi încantați de aceasta salată!

Cum se face Salata de păstrăv afumat cu cartofi, ceapă murată și dressing de iaurt cu mărar

Ingrediente:

  • 1 kg de catofi roșii de mărimea ouălor de găină
  • 250 g file de păstrăv afumat dezosat, dar puteți folosi macrou sau somon
  • 100 g măsline Kalamata sau negre fără sâmburi, eu am folosit negre fără sâmburi
  • sare si piper după gust

Pentru dressingul de iaurt cu mărar:

  • 300 g iaurt grecesc cu 10% grăsime
  • 70 ml ulei de măsline
  • 1-2 căței de usturoi, în funcție de cât de mult vă place aroma usturoiului
  • 1 legătură sănătoasă de mărar sau 2 mai mici

Pentru ceapa murată:

  • 2 cepe roșii mici amândouă să aibe maxim 70 g
  • 50 ml oțet de mere
  • 1 praf de sare

Mod de preparare:

Spălăm coaja cartofilor bine de tot cu ajutorul unui burete, astfel încât atunci când îi vom pune la fiert, apa să rămână limpede.

Punem cartofii în oală cu apă și sare, să-i acopere bine și-i fierbem până intra furculița în ei. Nu îi fierbeți prea mult, că se vor crăpa și vor absorbi apă. Îi scoatem afară pe un blat de lucru și-i lăsăm câteva minute la temperat, atât cât să-i putem ține în mână când îi decojim.

Decojim cartofii și-i lăsăm să se răcească complet într-un bol sau pe blatul de lucru acoperiți să nu se formeze crustă.

Tăiem cartofii felii grosuțe de 3-4 milimetri și-i dăm deoparte.

Mod de preparare pentru ceapa roșie murată:

Punem un ibric cu jumătate de litru de apă la înfierbântat.

Curățăm și spălăm ceapa, după care o tăiem felii grosuțe de 3-4 milimetri și o punem într-un castronel.

Turnăm apa fierbinte peste ceapă, amestecăm ușor de 2-3 ori în ea și o strecurăm imediat.

Cât timp ceapa este încă caldă, adăugăm oțetul de mere peste și încă 50 ml de apă. Acoperim vasul și-l lăsăm așa până se răcește complet. După răcire ceapa este gata de folosire.

Mod de preparare pentru sosul de iaurt:

Punem trei sferturi din cantitatea de mărar cu tot cu codițe într-un vas alături de uleiul de măsline, usturoiul, sare, piper și jumătate din cantitatea de iaurt. Mixăm bine până se omogenizează și obținem un lichid omogen.

Adăugăm treptat compoziția de iaurt cu mărar la cantitatea de iaurt rămasă și amestecăm încontinuu, veți vedea că se va îngroșa. Dăm deoparte.

Pe un platou de servire punem 2-3 linguri din sosul de iaurt, câte trei sferturi din cantitatea de cartofi felii, măsline, ceapă roșie murată după gust, păstrăv afumat peste care mai punem mai bine de jumătate din cantitatea de sos. Presărăm puțină sare, piper și punem restul ingredientelor, tot așa pe rând, iar la final câteva crenguțe de mărar.

Este gata de servit, vă urez poftă bună și spor la treabă!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password