Azi facem o salată de pui cu cartofi pe care o poți servi de la micul dejun până la cină.
Este sățioasă și consistentă, încât nu ai nevoie de un al doilea fel de mâncare, poate de un castravete murat sau un ardei iute, vă spun de ele pentru că eu așa am servit-o.
Se face atât de ușor și din câteva ingrediente la îndemâna tuturor, as spune chiar banale și simple. Iar despre modul de preparare vă asigur că este foarte simplu și pot fi pregătite cu o zi înainte, iar asamblarea ei nu durează mai mult de 5 minute.
Așadar vă invit să Rămâneți alături pentru lista scurtă a ingredientelor, dar și a modului super simplu de preparare.
Pentru multe alte rețete cu sau fără carne ori preparate de post și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Punem pieptul de pui la fiert într-o oală cu apă și sare pentru o oră. Îl lăsăm să se răcească în supa în care a fiert. Dăm la rece pentru minim 2 ore. Ideal ar fi să îl fierbem cu o zi înainte.
Spălăm bine cartofii și îi fierbem pentru 35-40 de minute, nu mai mult ca se vor crăpa și se îmbiba cu apă. După ce sunt fierți îi scurgem de apă și turnăm apă rece peste ei, după care îi curățăm.
Fierbem ouăle.
Punem maioneza cu iaurtul, zeama de lămâie, praful de usturoi și omogenizăm.
Spălăm tijele de țelină și le tăiem felii.
Tăiem cuburi pieptul de pui, cartofii și adăugăm restul ingredientelor, sare, piper, amestecăm ușor cu ajutorul unei spatule.
Turnăm într-un vas salata, adăugăm câteva fire de ceapa verde tocate mărunt și este gata de servit, însă recomand a se lăsa la frigider pentru câteva ore pentru a se îmbina gusturile. Spor la treabă și poftă bună!