Sărățele cu telemea ca la bunica

( 0 out of 5 )
Loading...
Sărățele cu telemea ca la bunica
  • 1 kgPortie
  • 30 mTimp de preparare
  • 50 mTimp de gatire
  • 1:20 hGata in
Print Recipe

Sărățele cu telemea ca la bunica

Aceste Sărățele cu telemea ca la bunica din Ardeal pentru noi sunt cele mai bune pe care le-am făcut vreodată, sunt fragede, crocante și pline de telemea.

Sărățele cu telemea ca la bunica

Gustarea perfectă pentru orice moment al zilei, poți ronțăi pe ele de dimineață până seara și tot să nu fie de ajuns.

Sărățele cu telemea ca la bunica

Rețeta este foarte simplă și ușor de preparat, așa că nu trebuie să îți faci griji pentru vreun eventual eșec.

Sărățele cu telemea ca la bunica

Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.

Sărățele cu telemea ca la bunica

Cum facem Sărățele cu telemea ca la bunica

Ingrediente pentru aluat:

  • 200 g untură albă
  • 1/2 linguriță sare
  • 2 gălbenușuri
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 200 g smântână grasă cu 25% grăsime
  • 500 g făină albă tip 000
  • 200 g telemea uscată, să nu fie umedă

Ingrediente pentru uns aluatul:

  • 150 g telemea mai uscată, să nu fie umedă
  • 50 g untură
  • 50 g făină albă tip 000

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Tapetăm 2 tăvi cu hârtie de copt.

Dăm telemeaua pe răzătoarea cu ochiuri mici.

Cernem făina într-un castron și facem o gaură în ea în care adăugăm restul ingredientelor care musai să fie de la frigider.

Sărățele cu telemea ca la bunica

Frământăm rapid un aluat care trebuie să fie ușor de lucrat cu el. Învelim într-o folie și dăm la rece pentru o oră.

Sărățele cu telemea ca la bunica

După ce stă la frigider și îl întindem, cam 50/40 cm.

Ungem cu untură care trebuie să fie la temperatura camerei și presărăm jumătate din cantitatea de făină și radem 100 g de telemea deasupra.

Sărățele cu telemea ca la bunica

Presăm ușor astfel încât să facă priza cu aluatul.

Sărățele cu telemea ca la bunica

Împăturim astfel: aducem partea de sus spre cea de jos, cea de jos venim peste partea de sus, aducem din dreapta spre stanga iar cea din stanga peste cea din dreapta. Punem într-o folie și dăm la frigider pentru o jumătate de oră.

Sărățele cu telemea ca la bunica

Pe un plan de lucru bine infăinat întindem aluatul cu o grosime de 0,5 cm, tăiem marginile astfel încât să avem un aluat drept. Tăiem la 1 cm lățime, ungem cu ou și radem restul de 50 g de telemea deasupra.

Sărățele cu telemea ca la bunica

Transferăm în tăvi și dăm la cuptor pentru 20-25 de minute sau cat e nevoie pentru a se rumeni frumos. Scoatem din cuptor și le lăsăm să se răcească complet în tăvile în care s-au copt.

Sărățele cu telemea ca la bunica

Simplu, rapid și gustos, așadar de aici nu îmi rămâne decât să vă urez spor la treabă și poftă bună!
Sărățele cu telemea ca la bunica

Pentru multe alte rețete de patiserie cu sau fără carne și multe altele, găsiți în secțiunea produse de patiserie, click aici sau pe fotografie.

8DBEB8B0-E608-4D6D-ACEF-B5614E0E5118.jpeg.webp

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password