Sos andaluz – Sos Andalouse

( 0 out of 5 )
Loading...
Sos andaluz - Sos Andalouse
  • -500 gServings+
  • 10 mTimp de preparare
  • 20 mTimp de gatire
  • 30 mGata in
Print Recipe

Sos andaluz – Sos Andalouse

Pentru noi acest Sos Andaluz – Sos Andalouse este perfecțiunea întruchipată pentru cartofii prăjiți și nu numai.

Sos andaluz - Sos Andalouse

Sosul andaluz este un sos rece, cremos și ușor picant, originar din bucătăria belgiană, deși denumirea sa evocă influențe spaniole. Este realizat pe bază de maioneză, îmbogățit cu pastă de roșii, ardei gras și diverse condimente care îi conferă o aromă echilibrată între dulce, acrișor și picant.

Sos andaluz - Sos Andalouse

Culoarea sa distinctă este un portocaliu deschis, iar textura este fină și onctuoasă. Gustul său aduce o notă proaspătă și condimentată, fiind ideal pentru a însoți preparate prăjite precum cartofii prăjiți, carne de pui sau chiar fructe de mare. Sosul andaluz este un element popular în gastronomia fast-food din Europa, apreciat pentru versatilitatea și savoarea sa.

Sos andaluz - Sos Andalouse

Cum facem Sos andaluz – Sos Andalouse

Ingrediente:

  • 300 g maioneză
  • 1 ceapă roșie mărișoară
  • 1 ardei gras
  • 50 ml ulei de măsline
  • 4-5 căței de usturoi
  • 100 g pastă de tomate concentrată
  • 1 lingură de cumin măcinat
  • 1 lingură de boia dulce
  • 1 linguriță bună de curry
  • Opțional fulgi de chilli după gust
  • 1 lingură zahăr brun
  • 2 linguri de muștar Dijon
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Curățăm ceapa, usturoiul și ardeiul gras. Le tocăm mărunt și le punem la călit împreună cu unei și puțină sare. Le călim bine preț de vreo 10 minute la foc mediu amestecând constant să nu se ardă.

Sos andaluz - Sos Andalouse

Adăugăm pastă de tomate, curry, boia, cumin, fulgi de chilli și puțină apă. Continuam să gătim până compoziția devine omogenă și apă s-a evaporat. Aici va trebui să amestecați într-una pentru ca sare și stropește. Lăsăm să se răcească bine.

Sos andaluz - Sos Andalouse

Adăugăm peste maioneză compoziția de legume, muștarul și zahărul brun. Amestecăm și dăm gust cu sare și piper, apoi este gata de servit.

Sos andaluz - Sos Andalouse

Se poate servi ca atare sau mixa cu ajutorul unui blender vertical până compoziția devine omogenă. Se poate trece prin sită, pentru o textură fină. Nouă ne place exact așa cum e cu legumele călite fără a-l mixa.

Sos andaluz - Sos Andalouse

Spor la treabă și poftă bună!

Sos andaluz - Sos Andalouse

Pentru multe alte rețete, găsiți în secțiunea sosuri sau click pe fotografie.

Sos Bolgnese de post

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password