Sos bechamel – Sos alb
Sosul bechamel este baza tuturor sosusrilor albe calde. Se face din numai 5 ingrediente și poate fi folosit cu succes la sosurile de mărar, ciuperci, paste la cuptor, brânzeturi, etc.
Cunoscut și sub denumirea de sos alb, este un sos fin și cremos, care necesită doar atenție și folosirea ingredientelor de calitate. Modul de preparare fiind foarte simplu și nu trebuie să fii vreun maestru în arta culinară pentru ați reuși!
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de preparare.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Într-o craticioară pe foc mic topim untul și adăugăm făina, amestecăm până la încorporarea acesteia și continuăm să o prăjim timp de 2 minute amestecând încontinuu.
Adăugăm sarea și turnăm treptat laptele amestecând într-una fără oprire până se îngroașă și terminăm tot laptele.
Adăugăm nucșoara și fierbem încă 3-4 minute la foc mic. La final el trebuie să fie fluid și să glaseze lingura.
Simplu, rapid și gustos. Spor la treabă și spor la gătit!