Sos Bolgnese de post

( 4.9 out of 5 )
Loading...
Sos Bolgnese de post
  • -1,5 kgServings+
  • 30 mTimp de preparare
  • 2:0 hTimp de gatire
  • 2:30 hGata in
Print Recipe

Sos Bolgnese de post

V-ați gândit vreodată să faceți sos bolognese de post – vegan? Ei uitați acum aveți ocazia cu o rețetă super simplă și cu ingrediente comune pentru toți 😍

Sos Bolgnese de post

Încep prima vă spune că cei care au apucat să mănânce din el nici nu și-au dat seama că nu conține urmă de carne. Este atât de bun și de gustos, deasemeni cu o structură similară celui clasic. Inițial vroiam să pregătesc un pate de ciuperci, însă cum socoteala de acasă nu prea se potrivește cu cea din târg…ajuns acasă ciupercile nu erau chiar atât de proaspete și nu ar fi arătat atât de bine în pate, așa că am schimbat placa și am făcut acest sos bolognese vegan care este atât de bun pentru paste, lasagna și chiar pe un cartof copt.

Modul de preparare este simplu și nu necesită o îndemânare foarte iscusită așa că oricine o poate pregăti.

Așadar vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului simplu de preparare.

Sos Bolgnese de post

Pentru multe alte rețete de post, intrați în secțiunea rețete de post, click aici sau pe fotografie.

Cartofi copți în crustă de mălai

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg


Cum facem sos bolognese de post?

Ingrediente:

  • 150 g ceapă
  • 500 g ciuperci champignon
  • 150 g morcovi
  • 100 g țelină rădăcină
  • 100 ml ulei de măsline
  • 5-6 căței de usturoi
  • 100 g granule de soia
  • 2 cutii de roșii în bulion
  • 1 lingură de busuioc proaspăt
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Curățăm ceapa, morcovii, usturoiul, țelina rădăcină și ciupercile de eventualele urme de pământ.

Ceapa, usturoiul, morcovul, țelina, le punem intr-un robot de bucătărie și le tocăm mărunt.

Mixăm legumele

Tăiem ciupercile felii grosuțe și le punem la călit în uleiul de măsline rămas cu puțină sare.

Călim ciupercile

După ce se călesc și se înmoaie bine ciupercile le punem într-un robot de Bucătărie și le tocăm prin funcția de pulsare până ajung la grosimea similară cărnii tocate.
Punem ciupercile călite într-un robit de Bucătărie

Punem toate Ingredientele tocate într-o oală alături de roșiile în bulion, condimente, sare, granulele de soia și 2 l de apă.

Punem toate ingredientele intr-o oala

Amestecăm totul bine și punem la fiert pentru aproximativ 2 ore la foc mic.

Sos Bolgnese de post

Verificăm de gust și poate fi folosit la paste, lasagna chiar și la niște cartofi copți.

Sos Bolgnese de post

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password