V-ați gândit vreodată să faceți sos bolognese de post – vegan? Ei uitați acum aveți ocazia cu o rețetă super simplă și cu ingrediente comune pentru toți 😍
Încep prima vă spune că cei care au apucat să mănânce din el nici nu și-au dat seama că nu conține urmă de carne. Este atât de bun și de gustos, deasemeni cu o structură similară celui clasic. Inițial vroiam să pregătesc un pate de ciuperci, însă cum socoteala de acasă nu prea se potrivește cu cea din târg…ajuns acasă ciupercile nu erau chiar atât de proaspete și nu ar fi arătat atât de bine în pate, așa că am schimbat placa și am făcut acest sos bolognese vegan care este atât de bun pentru paste, lasagna și chiar pe un cartof copt.
Modul de preparare este simplu și nu necesită o îndemânare foarte iscusită așa că oricine o poate pregăti.
Așadar vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului simplu de preparare.
Pentru multe alte rețete de post, intrați în secțiunea rețete de post, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Curățăm ceapa, morcovii, usturoiul, țelina rădăcină și ciupercile de eventualele urme de pământ.
Ceapa, usturoiul, morcovul, țelina, le punem intr-un robot de bucătărie și le tocăm mărunt.
Tăiem ciupercile felii grosuțe și le punem la călit în uleiul de măsline rămas cu puțină sare.
După ce se călesc și se înmoaie bine ciupercile le punem într-un robot de Bucătărie și le tocăm prin funcția de pulsare până ajung la grosimea similară cărnii tocate.
Punem toate Ingredientele tocate într-o oală alături de roșiile în bulion, condimente, sare, granulele de soia și 2 l de apă.
Amestecăm totul bine și punem la fiert pentru aproximativ 2 ore la foc mic.
Verificăm de gust și poate fi folosit la paste, lasagna chiar și la niște cartofi copți.