Supă cremă de sfeclă roșie cu portocale și grisine învelite în șuncă
Sfecla roșie ne este de ajutor in foarte multe probleme cum ar fi detoxifierea ficatului, în reglarea tensiunii, stimulează sistemul imunitar și create producția de globule roșii.
Poate fi mâncată crudă, stoarsă pentru sucuri, salate, supe, murături. Astăzi vă prezint supă cremă de sfeclă roșie cu portocale și grisine învelite în șuncă. Pentru aceasta nu este nevoie de prea multe ingrediente, se face rapid și are un gust divin.
Ingrediente pentru supa de sfeclă roșie:
500 g sfeclă roșie
1 ceapă mică
3 linguri ulei de măsline
500 ml supă de legume
500 ml suc de portocale proaspăt stors
1 portocală pentru segmenți
8 grisine
8 felii de șuncă crud uscată
Sare și piper după gust
Mod de preparare supă cremă de sfeclă roșie cu portocale și grisine învelite în șuncă:
Curățăm ceapa și sfecla de coajă, le spălam și le tocăm grosier. Punem ceapa la călit cu un pic de sare în uleiul de măsline, după 3-4 minute adăugăm sfecla și mai călim încă 5 minute.
Adăugăm sucul de portocale și supa de legume, după care lăsam să fiarbă 15-20 de minute sau până se înmoaie sfecla.
Punem totul într-un blender și mixăm până obținem o cremă fină și omogenă.
Învelim grisinele în șuncă.
Servim crema in boluri cu segmenti de portocală și alături grisinele.
Simplu, gustos și sănătos! Spor la treabă și poftă bună!