Suspiro limeno – Cremă cu 3 tipuri de lapte și bezea cu lime

( 5 out of 5 )
Loading...
Suspiro limeno - Cremă cu 3 tipuri de lapte și bezea cu lime
  • -6 pServings+
  • 10 mTimp de preparare
  • 10 mTimp de gatire
  • 20 mGata in
Print Recipe

Suspiro limeno – Cremă cu 3 tipuri de lapte și bezea cu lime

Suspiro limeno – Cremă cu 3 tipuri de lapte și bezea cu lime. Probabil cel mai bun desert argentinian mâncat vreodată deși as putea spune că toate mi-au plăcut foarte mult, însă acest desert cremos și răcoritor mi-a plăcut cel mai mult.

Suspiro limeno - Cremă cu 3 tipuri de lapte și bezea cu lime

Trei tipuri de lapte toate combinate într-un desert mătăsos cu aromă de vanilie, totul completat cu o bezea acrișoară care să echilibreze gustul final.

Suspiro limeno - Cremă cu 3 tipuri de lapte și bezea cu lime

Este foarte ușor de pregătit si ingredientele sunt destul de la îndemâna tuturor și cu siguranță te va scoate din impas atunci când vei avea nevoie de un desert rapid si gustos.

Suspiro limeno - Cremă cu 3 tipuri de lapte și bezea cu lime

Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista simplă a ingredientelor dar si a modului de preparare descris pas cu pas.

Suspiro limeno - Cremă cu 3 tipuri de lapte și bezea cu lime

Cum facem Suspiro limeno – Cremă cu 3 tipuri de lapte și bezea cu lime

Ingrediente:

600 ml lapte cu 3,5% grăsime

400 g lapte condensat îndulcit pentru prăjituri

100 g de lapte praf

20 g amidon

4 gălbenușuri

50 g zahăr tos

Zeama de la 2 lime

1 albuș de ou

Mod de preparare:

Într-un castron punem jumătate din cantitatea de lapte și amidonul, gălbenușurile, omogenizăm și dăm deoparte.

Suspiro limeno - Cremă cu 3 tipuri de lapte și bezea cu lime

Laptele rămas, laptele praf, laptele condensat laptele praf, laptele condensat îl punem într-o crăticioară la foc mediu până ajunge în punctul de fierbere.

Suspiro limeno - Cremă cu 3 tipuri de lapte și bezea cu lime
Reducem focul la minimum, dăugăm în fir subțire compoziția de gălbenușuri și amestecăm într-un până se îngroașă.

Suspiro limeno - Cremă cu 3 tipuri de lapte și bezea cu lime

Turnăm fierbinte în 6 vase termorezistente și punem la rece.

Suspiro limeno - Cremă cu 3 tipuri de lapte și bezea cu lime

Mod de preparare pentru bezea:

Punem zahărul împreună cu zeama de lime într-un ibric până ajunge la 120 de grade Celsius.

Suspiro limeno - Cremă cu 3 tipuri de lapte și bezea cu lime

În acest timp batem albușurile până obținem o spumă fermă.

Când siropul ajunge la temperatura de 120 de grade îl turnăm fierbinte peste bezea și batem in continuare până se răcește complet.

Suspiro limeno - Cremă cu 3 tipuri de lapte și bezea cu lime

Cu ajutorul unui sac cu șpriț cu formă rotundă turnăm aveline peste crema rece și dacă avem o lampă putem arde ușor bezeaua astfel încât să obținem un contrast frumos.

Suspiro limeno - Cremă cu 3 tipuri de lapte și bezea cu lime

Decorăm cu coajă de lime, căpșuni sau după imaginație.
Suspiro limeno - Cremă cu 3 tipuri de lapte și bezea cu lime

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password