O Tocană de vițel cu macaroane este oricând binevenită. Mai ales dacă o servim cu niște murături, ardei iute sau chiar cu o salată.
Practic este atât de ușor de făcut, singurul inconvenient, dacă pot spune așa este faptul că durează undeva în jur de 2 ore sau mai mult în funcție de calitatea cărnii. Eu am avut noroc, am luat carnea dintr-un supermarket și chiar dacă de cele mai multe ori scria că e de vițel am ajuns acasă cu ea și a durat atât de mult să o gătesc de zici că am pus toată vaca la fiert 🤣🤣🤣
Gustul final este cel care îmi aduce aminte de copilărie și mai ales de acea tocană simplă pe care o făcea tata cu niște ceapă, boia și roșii peste care la final trântea niște macaroane și ne plăcea atât de mult.
Eu am încercat de foarte multe ori să fierb macaroanele direct în tocană și pot spune că mi-a plăcut mai mult decât cu ele separat. Dar de această dată am ales aceasta variantă de a le fierbe de jumătate în apă și să le finalizez în sos.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului simplu de preparare explicat pas cu pas.
Pentru multe alte rețete cu carne ori preparate și multe altele, găsiți în secțiunea preparate cu carne, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingredinete:
Mod de preparare:
Curățăm ceapa și o tocăm mărunt.
Tăiem cuburi potrivite carnea de vițel.
Punem ceapa la călit în ulei cu puțină sare pentru 10-12 minute la foc potrivit, amestecând din când în când să nu se ardă.
Adăugăm carnea de vită și o călim până nu se mai vede deloc parte crudă.
Adăugăm boiaua, frunzele de dafin și apă cât să acopere carnea. Punem un capac și fierbem la foc mic până aceasta se înmoaie. Verificăm din când în când dacă mai are lichid iar dacă mai este nevoie mai adăugăm câte puțină apa. A mea a fiert aproximativ 2 ore cu tot cu fiertul pastelor.
Când carnea este moale și fragedă, adăugăm roșiile pasate, sare și boiaua iute.
Fierbem pastele într-o oală încăpătoare în apă cu sare cu 3 minute mai puțin decât timpul indicat pe pachet. Dacă totuși nu avem un timp de fierbere a pastelor, le fierbem atât cât să rămână bine aldente.
Adăugăm pastele scurse peste carne și mai fierbem un minut și jumate.
Condimentăm cu sare și piper după gust și iaca sunt gata de servit cu pătrunjel proaspăt tocat deasupra. Spor la treabă și să vă fie de folos!