Acest Tort Brigadeiro cu vișine este desertul suprem pentru iubitorii de ciocolată.
Un răsfăț brazilian decadent, tortul Brigadeiro cucerește din prima felie prin gustul său intens și textura catifelată. Format din straturi generoase de blat umed de ciocolată și cremă fină de brigadeiro cu vișine proaspete.
O combinație irezistibilă de lapte condensat, cacao și smântână, acest tort este glazurat cu crema lucioasă și decorat cu biluțe crocante de ciocolată sau fulgi de cacao.
Fiecare porție topește în gură, oferind echilibrul perfect între dulceață, cremozitate și savoare. Ideal pentru aniversări, evenimente speciale sau pur și simplu pentru o zi în care vrei să te răsfeți cu un desert spectaculos.
Ingrediente pentru blat:
Ingrediente pentru crema Brigadeiro:
Ingrediente pentru sirop:
Mod de preparare pentru blaturi:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Tapetăm fundul a două tăvi de 24 cm cu hârtie de copt și ungem marginile cu unt.
Punem uleiul, cacaua și extractul de vanilie în laptele fierbinte și amestecăm bine.
Batem ouăle cu praful de sare până devin spumoase, apoi adăugăm zahărul lingură cu lingură, ținând mixerul pornit. Va trebui să obținem o compoziție de bezea lejeră.
În două tranșe adăugăm făina cernută și amestecul de cacao amestecând ușor cu un tel până compoziția devine aproape uniformă.
La final, adăugăm praful de copt și bicarbonatul de sodiu și continuam să amestecăm până compoziție este omogenă.
Împărțim compoziția în două părți egale și coacem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 40-45 de minute, sau până trece testul scobitorii.
Le lăsăm să se răcească complet, apoi îndepărtăm ușor burta, apoi le tăiem pe amândouă în jumătate.
Mod de preparare pentru sirop:
Punem în laptele fierbinte cacaua și amestecăm foarte bine până obținem o compoziție omogenă fără cocoloașe de cacao. Eventual treceți prin sită.
Mod de preparare pentru crema Brigadeiro:
Punem vișine la scurs, de preferat cu o zi înainte și le presăm ușor astfel încât să eliminăm cât mai mult suc, ca să nu ne înmoaie crema.
Amestecăm laptele condensat îndulcit cu cacaua și amestecăm energic astfel încât compoziția să devină omogenă și uniformă.
Adaugă smântâna și amestecăm într-una la foc mic până începe să facă bule la suprafață.
Peste ciocolată turnăm crema fierbinte și amestecăm până ciocolata este complet topită. Dăm la rece pentru minim 3 ore acoperită cu o folie de prospețime.
Punem într-o tigaie antiaderenta 4 linguri bune din această umplutură și fierbem la foc mic la încă 5 minute sau până când capătă consistența de brigadeiro pentru bomboane.
Asamblare:
Împărțim crema în 4 părți egale.
Siropul îl împărțim în 4 părți egale.
Cireșele le împărțim în 3 părți egale
Eu am folosit tava în care s-a copt, folie de acetat, dar merge bine și fără. Punem un blat, o parte de sirop, o parte de vișine pe care le presăm în cremă.
Nivelăm astfel încât următorul blat să aibe aderență la cremă.
Următorul blat, crema, vișine presate în cremă, nivelat și tot așa până la ultimul blat pe care doar îl însiropăm. Dăm la rece pentru minim 6 ore să se stabilizeze. După trecerea timpului de stat la frigider îmbrăcăm tortul cu ultima parte de cremă.
Din compoziția cealaltă facem biluțe pe care le trecem prin fulgii de ciocolată. Eu am tras în cremă și câteva vișine.
Îmbrăcăm lateralele dar merge și partea superioară cu fulgi de ciocolată, punem bomboanele, vișine proaspete, vișine gras în cremă și îl dăm la rece pentru minim 6 ore, dar cel mai bine peste noapte. Recomand chiar 24 de ore să se stabilizeze perfect.
Tăiem cu un cuțit bine ascuțit cu lama subțire și îngustă, iar de acum nu îmi rămâne decât să vă doresc poftă bună!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.