Tort Brigadeiro cu vișine – Sour cherry Bolo Brigadeiro

( 4.3 out of 5 )
Loading...
Tort Brigadeiro cu vișine
  • -16-20 pServings+
  • 60 mTimp de preparare
  • 60 mTimp de gatire
  • 2::0 hGata in
Print Recipe

Tort Brigadeiro cu vișine

Acest Tort Brigadeiro cu vișine este desertul suprem pentru iubitorii de ciocolată.

Tort Brigadeiro cu vișine

Un răsfăț brazilian decadent, tortul Brigadeiro cucerește din prima felie prin gustul său intens și textura catifelată. Format din straturi generoase de blat umed de ciocolată și cremă fină de brigadeiro cu vișine proaspete.

Tort Brigadeiro cu vișine

O combinație irezistibilă de lapte condensat, cacao și smântână, acest tort este glazurat cu crema lucioasă și decorat cu biluțe crocante de ciocolată sau fulgi de cacao.

Tort Brigadeiro cu vișine

Fiecare porție topește în gură, oferind echilibrul perfect între dulceață, cremozitate și savoare. Ideal pentru aniversări, evenimente speciale sau pur și simplu pentru o zi în care vrei să te răsfeți cu un desert spectaculos.

Tort Brigadeiro cu vișine

Cum facem Tort Brigadeiro cu vișine

Ingrediente pentru blat:

  • 5 ouă întregi
  • Un praf de sare
  • 200 g zahăr tos
  • 200 ml lapte fierbinte
  • 50 g cacao de bună calitate
  • 60 ml ulei de floarea soarelui
  • 250 g făină albă tip 000
  • 10 g praf de copt
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță extract de vanilie

Ingrediente pentru crema Brigadeiro:

  • 4 cutii de lapte condensat îndulcit a câte 400 g fiecare 
  • 1 l de smântână din lapte pentru frișcă cu 35/36% grăsime
  • 50 g cacao de bună calitate
  • 300 de grame de ciocolată cu 50% conținut de cacao
  • 600 g vișine fără sâmburi

Ingrediente pentru sirop:

  • 300 ml de lapte cu 3,5% grăsime fierbinte
  • 3 linguri de cacao de bună calitate

Mod de preparare pentru blaturi:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Tapetăm fundul a două tăvi de 24 cm cu hârtie de copt și ungem marginile cu unt.

Punem uleiul, cacaua și extractul de vanilie în laptele fierbinte și amestecăm bine.

Tort Brigadeiro - Bolo Brigadeiro

Batem ouăle cu praful de sare până devin spumoase, apoi adăugăm zahărul lingură cu lingură, ținând mixerul pornit. Va trebui să obținem o compoziție de bezea lejeră.

Tort Brigadeiro - Bolo Brigadeiro

În două tranșe adăugăm făina cernută și amestecul de cacao amestecând ușor cu un tel până compoziția devine aproape uniformă.

Tort Brigadeiro - Bolo Brigadeiro

La final, adăugăm praful de copt și bicarbonatul de sodiu și continuam să amestecăm până compoziție este omogenă.

Tort Brigadeiro - Bolo Brigadeiro

Împărțim compoziția în două părți egale și coacem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 40-45 de minute, sau până trece testul scobitorii.

Tort Brigadeiro - Bolo Brigadeiro

Le lăsăm să se răcească complet, apoi îndepărtăm ușor burta, apoi le tăiem pe amândouă în jumătate.

Mod de preparare pentru sirop:

Punem în laptele fierbinte cacaua și amestecăm foarte bine până obținem o compoziție omogenă fără cocoloașe de cacao. Eventual treceți prin sită.

Tort Brigadeiro - Bolo Brigadeiro

Mod de preparare pentru crema Brigadeiro:

Punem vișine la scurs, de preferat cu o zi înainte și le presăm ușor astfel încât să eliminăm cât mai mult suc, ca să nu ne înmoaie crema.

Dulceață de cireșe cu vișine ca la bunica acasă

Amestecăm laptele condensat îndulcit cu cacaua și amestecăm energic astfel încât compoziția să devină omogenă și uniformă.

Tort Brigadeiro - Bolo Brigadeiro

Adaugă smântâna și amestecăm într-una la foc mic până începe să facă bule la suprafață.

Tort Brigadeiro - Bolo Brigadeiro

Peste ciocolată turnăm crema fierbinte și amestecăm până ciocolata este complet topită. Dăm la rece pentru minim 3 ore acoperită cu o folie de prospețime.

Tort Brigadeiro - Bolo Brigadeiro

Punem într-o tigaie antiaderenta 4 linguri bune din această umplutură și fierbem la foc mic la încă 5 minute sau până când capătă consistența de brigadeiro pentru bomboane.

Tort Brigadeiro - Bolo Brigadeiro

Asamblare:

Împărțim crema în 4 părți egale.

Siropul îl împărțim în 4 părți egale.

Cireșele le împărțim în 3 părți egale

Eu am folosit tava în care s-a copt, folie de acetat, dar merge bine și fără. Punem un blat, o parte de sirop, o parte de vișine pe care le presăm în cremă.

Tort Brigadeiro cu vișine

Nivelăm astfel încât următorul blat să aibe aderență la cremă.

Tort Brigadeiro cu vișine

Următorul blat, crema, vișine presate în cremă, nivelat și tot așa până la ultimul blat pe care doar îl însiropăm. Dăm la rece pentru minim 6 ore să se stabilizeze. După trecerea timpului de stat la frigider îmbrăcăm tortul cu ultima parte de cremă.

Din compoziția cealaltă facem biluțe pe care le trecem prin fulgii de ciocolată. Eu am tras în cremă și câteva vișine. 

Tort Brigadeiro cu vișine

Îmbrăcăm lateralele dar merge și partea superioară cu fulgi de ciocolată, punem bomboanele, vișine proaspete, vișine gras în cremă și îl dăm la rece pentru minim 6 ore, dar cel mai bine peste noapte. Recomand chiar 24 de ore să se stabilizeze perfect.

Tort Brigadeiro cu vișine

Tăiem cu un cuțit bine ascuțit cu lama subțire și îngustă, iar de acum nu îmi rămâne decât să vă doresc poftă bună!

Tort Brigadeiro cu vișine

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password