Tort cu pere și cremă de vanilie cu frișcă

( 4.9 out of 5 )
Loading...
  • -10 pServings+
  • 30 mTimp de preparare
  • 30 mTimp de gatire
  • 60 mGata in
Print Recipe

Tort cu pere și cremă de vanilie cu frișcă

Tort cu pere și cremă de vanilie cu frișcă, un desert splendid cu multe pere, blat de cacao însiropat și cremă de vanilie cu frișcă ușor de pregătit cu putine ingrediente la îndemâna tuturor.

Aromat și gustos cu un strat generos de pere coapte în combinație cu crema de vanilie este pur și simplu un desert care va fi apreciat chiar și de cel mai mofturos dintre dumneavoastră.

Modul de preparare este foarte ușor doar că va trebui să respectați fiecare pas pentru o reușită garantată.

Așadar acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și pentru modul de preparare.

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem un Tort cu pere și cremă de vanilie cu frișcă?

Ingrediente pentru blat:

4 ouă

80 g făină albă

30 g cacao de bună calitate

140 g zahăr tos

60 ml ulei de floarea soarelui

Un praf de sare

Ingrediente pentru stratul cu pere:

2,5 kg pere

150 g zahăr tos

Ingrediente pentru crema de vanilie cu frișcă:

500 ml lapte

1 lingură extract de vanilie

6 gălbenușuri

60 g amidon de porumb

150 g zahăr tos

5 g gelatină

25 ml apă rece

300 ml smântână din lapte pentru frișcă cu 35% grăsime

50 g zahăr pudră

Mod de preparare pentru stratul de pere:

Curățăm perele, le scoatem casa semințelor, partea lemnoasă care merge spre coadă si fundul acesteia exact așa cum se vede în fotografie.

Tăiem felii subțiri perele si le alternăm în straturi cu zahărul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt de 24 cm.

Le dăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru o oră si jumătate. Ele vor lăsa zeamă, dar nu vă speriați e ceva normal. După trecerea timpului lăsați să se tempereze exact așa în tava în care s-au copt.

Mod de preparare pentru blat:

Preîncălzim cuptorul la 175 de grade.

Tapetăm o tavă rotundă de cuptor de 24 de cm cu hârtie de copt.

Amestecăm făina cu cacaua și le cernem împreună într-un bol.

Separăm ouăle, gălbenușurile le amestecăm cu uleiul și le batem până se spumează.

Albușurile le batem spumă cu un praf de sare, apoi adăugăm zahărul treptat.

Turnăm compoziția de gălbenușuri peste albușul bătut spumă și mai batem ușor, până se încorporează.

Adăugăm și compoziția de făină cu cacao, iar cu o paletă de Silicon amestecăm încet cu mișcări de sus în jos până se încorporează.

Turnăm într-o tavă rotundă tapetat pe fund cu hârtie de copt. Coacem 35-40 de minute sau până trece testul scobitorii.

Scoatem din cuptor și lăsăm încă 10 minute în tava în care s-a copt. După aceea scoatem afară blatul pe un grătar și îl lăsăm să se răcească.

Mod de preparare pentru frișcă:

Batem frișca cu zahărul pudră până se întărește. Mare atenție, nu bateți foarte mult, că rișcați să se taie și frișca naturală din lapte, niciodată nu va avea ținuta, gustul și nici nu va arăta ca frișca vegatală. O dăm la rece până în momentul folosirii.

Mod de preparare pentru crema de vanilie:

Punem gelatina la hidratat în apa rece.

Până ce fierbe laptele amestecăm gălbenușurile cu amidonul și restul de lapte, unul s-a “înecat” de aceea se văd doar 5 🙂 

Când laptele a început să fiarbă turnăm peste compoziția de gălbenușuri și amestecăm energic.

Turnăm toată compoziția înapoi în oală și fierbem la foc mic până se îngroașe, amestecând continuu.

O dăm jos de pe foc și o lăsăm să ajungă la temperatura camerei amestecând din când în când pentru a nu face pojghiță.

Încorporăm treptat gelatina hidratată și frișca în crema de vanilie, amestecând ușor cu ajutorul unei spatule. Oprim 7-8 linguri din cremă și o dăm deoparte, o vom folosi la final.

Asamblare:

Răsturnăm blatul peste stratul de pere, îndepărtăm hârtia de copt.

Luăm o tavă rotundă cu diametrul de 26-28 cm cu margine și răsturnăm astfel încât să avem perele sus și blatul jos. Astfel blatul se va însiropa de la sucul extra lăsat de pere.

Punem un inel în jurul blatului cu pere și strângem bine astfel încât să se uniformizeze.

Turnăm crema, o nivelăm iar cele 7-8 linguri le punem într-un sac cu forma rotundă și ornăm tortul. Eu am mai pus câteva felii de pere uscate. Dăm la rece pentru a doua zi, după care tăiem și servim. Spor la treabă și să vă fie de folos.

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password