Tort de ciocolată cu cremă patiseră, banane și cremă de bezea elvețiană

( 4.7 out of 5 )
Loading...
  • -14-16 pServings+
  • 60 mTimp de preparare
  • 40 mTimp de gatire
  • 1:40 hGata in
Print Recipe

Tort de ciocolată cu cremă patiseră de vanilie, banane și cremă de bezea elvețiană, un desert care este rezultatul ce visezi noaptea, ziua pui în practică :)) dacă se poate spune așa. Spun asta pentru că nu de mult am mai făcut un tort asemănător, Tort de ciocolată cu cremă patiseră de vanilie și mure proaspete, doar că astăzi am avut în gând o cremă de bezea elvețiană și bananele. Ciocolata cu bananele și crema patiseră de vanilie sunt o combinație excelentă, unde mai punem că venim în încheiere și cu crema de bezea elvețiană cu unt și multe fructe.
Oare să mă plâng ca “termitele” venite în vizită la mine l-au devorat până la ultima fârmitură sau să ma bucur se succesul și de sunetele pe care le auzeam: mmmm, ce bun e, woooow? Cred că din fiecare câte puțin, dar nu e problemă, data viitoare fac unul numai pentru mine :)))
Blatul e simplu, nu trebuie să bați albușurile să ai grijă cum încorporezi făina și celelalte ingrediente. Pur și simplu se amestecă ingredientele umede separat la fel și celelalte uscate după care impreunezi și coci.
Crema patiseră la fel și ea este destul de ușor de făcut, rețeta o găsești aici, singura mai pretențioasă e crema de bezea elvețiană.
Dar hai sa vedem ingredinetele după care trecem repejor la treabă.

Ingredients

  • Pentru blatul de ciocolată
  • Pentru crema patiseră de vanilie
  • Pentru crema de bezea elvețiană

Step by step method

  • Începem prin a face blatul astfel: punem toate ingredinetele umede (oua, cafea, ulei, iaurt) intr-un castron alături de zahăr și omogenizăm până la topirea zahărului, adăugăm elementele uscate (făina, cacaua, praful de copt, bicarbonatul, sarea) amestecate în prealabil, le încorporăm în compoziția umedă și la final punem ciocolata. Această compoziție o punem intr-o tavă rotundă de copt cu diametrul de 28 de centimetrii pe care o tapetăm cu hârtie de copt pe fund, la 180 de grade pentru 35-40 de minute sau până trece testul scobitorii. Lăsăm blatul sa ajungă la temperatura camerei, după care îl punem la frigider pentru 1 oră ca să îl putem tăia mai ușor. Tiăem blatul in 2 bucăți egale cu ajutorul unui cuțit de pâine.

  • Pentru crema patiseră de vanilie: Punem 500 ml lapte la fiert cu extractul de vanilie, sarea și zahărul. Până ce fierbe laptele amestecăm gălbenușurile cu amidonul și restul de lapte. Când laptele a început să fiarbă turnăm peste compoziția de gălbenușe și amestecăm energic, turnăm toată compoziția înapoi în oală și fierbem la foc mic până ce fierbe, amestecând continuu. O lăsăm la temperat, timp în care mai amestecam din când in când să nu se facă pojghiță.

  • Pentru crema de bezea elvețiană, vom pune zahărul, sarea și albușul într-un castron de inox bine degresat deasupra unei oale cu apă pe foc, până ce se topește zahărul și temperatura va ajunge 82-85 de grade. Luăm jos castronul și îl vom bate cu ajutorul unui planetar sau cu un mixer de mână care sa reziste vreo 15 minute, până se răcește complet, după care adăugăm untul treptat până îl vom incorpora pe tot. La un moment dat vom avea impresia că s-a tăiat, dar nu vă faceți probleme și bateți în continuare și veți vedea că își va reveni.

  • Pentru asamblare, vom pune o felie de blat pe care ungem cu crema patiseră de vanilie, banane jumătăți și restul de crema patiseră de vanilie, păstrând 2 linguri pentru a unge și celălat blat. Punem al doilea blat, îl ungem cu cele 2 linguri de cremă și ornam cu crema de bezea elvețiană cu unt, iar la final fructe din abundență după imaginație. Nu este greu, dar nici foarte ușor, în schimb gustul este demențial. Spor la treaba pofticioșii mei și să vă fie de bine!

Tips & variations

  • Torturile cu creme pe bază de unt, se vor servi la temperatura cămării, undeva in jur de 14-16 grade.

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password