Spectaculos din toate punctele de vedere acest Tort Guadeloupe Tort trei ciocolate va fi pe placul tuturor iubitor de ciocolată.
Cu fiecare felie, acest tort te poartă într-o călătorie senzorială de neuitat. Blaturile fine de cacao, delicate și pufoase, se topesc în gura ta, lăsând în urmă o urmă subtilă de aromă de ciocolată întunecată.
Cremoasa și bogata cremă de ciocolată, învelită între straturile de blat, este o explozie de dulceață și decadentă, satisfăcând chiar și cele mai exigente papile gustative.
Dar cea mai impresionantă caracteristică a acestui tort este glazura sa oglindă de ciocolată, care reflectă perfect lumina, aducând o strălucire irezistibilă și un aspect elegant tortului. Înghițitură după înghițitură, te vei lăsa cucerit de simfoniea de arome și texturi, iar prezența sa spectaculoasă va face din acest tort o adevărată vedetă la orice festivitate sau eveniment special.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente pentru blatul de cacao:
Ingrediente pentru crema de ciocolată
Ingrediente pentru glazura cu oglinda de ciocolata:
Mod de preparare pentru crema de ciocolată:
Rupem ciocolata bucăți.
Punem ouăle împreună cu zahărul, laptele, smântâna într-un castron pe bazin marie.
și batem până ajunge la temperatura de 80 de grade.
Turnăm compoziția fierbinte peste ciocolată, lăsăm 2-3 minute după care cu ajutorul unui blender vertical o mixam până obținem o compoziție omogenă.
Acoperim cu o folie alimentară astfel încât să facă priza cu crema. Dăm la rece pentru minim 4 ore.
Mod de preparare pentru blat:
Preîncălzim cuptorul la 190 de grade.
Tapetăm 2 tăvi de 28/36 cm pentru cuptor cu hârtie de copt
Într-un castron cernem făina cu cacaua.
Frecăm gălbenușurile cu 40 de g zahăr tos până se deschid la culoare și până își triplează volumul.
Batem albușurile cu un praf de sare până începe să se formeze bezeaua. Adăugăm zahărul treptat și continuăm să batem până zahărul este complet topit iar bezeaua este lucioasă.
Încorporăm câte o treime din cantitatea de bezea și laptele în cea de gălbenușuri și omogenizăm ușor.
Adăugăm amestecul de făină cu cacao cernut în două tranșe și amestecăm ușor cu o spatulă.
Încorporăm și uleiul și amestecăm la fel de ușor până se încorporează.
Turnăm în două tăvi tapetate cu hârtie de copt și dăm la cuptor pentru 14 minute. Scoatem din cuptor și le lăsăm să se răcească 5 minute în tăvile în care s-au copt după care le transferăm pe un grătar, îndepărtăm hârtiile de copt și le lăsăm să se răcească complet.
Asamblare:
Punem blaturile pe câte o tavă, le ungem cât se poate de uniform cu câte jumătate din cremă.
Suprapunem blaturile și le tăiem uniform cu ajutorul unei rigle în 3 părți egale pe lat.
Suprapunem astfel încât să avem 6 blaturi cu 6 rânduri de cremă. Nivelăm să dăm o formă cât mai uniformă și dăm la rece.
Mod de preparare pentru glazura oglindă:
Punem gelatina la hidratat în cei 25 ml de apă rece.
Într-un ibric la foc mic punem restul ingredientelor și amestecăm energic.
Adăugăm gelatina hidratată și cu ajutorul unui blender vertical mixăm până compoziția devine uniformă. O lăsăm să ajungă la temperatura camerei.
Turnăm peste cu grijă astfel încât să acoperim cat mai uniform și să nu curgă mult pe laterale.
Dăm din nou la rece pentru minim 12 ore după care poate fi tăiat și servit. Spor la treabă și să vă fie de folos!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.