De mult mă tot gândesc la acest tort Pischinger – Foi de napolitane cu ciocolată simplu și rapid care se face fără coacere și care este atât de gustos!
Ingrediente simple pe care le găsim în comerț cu un mod de preparare simplu și rapid, unde mai punem că este și fără coacere.
Iubitorii de ciocolată cu siguranță se vor îndrăgosti iremediabil de aceste foi de napolitane umplute cu cremă de ciocolată și ca totul să fie complet venim și cu o glazură generoasă de ciocolată. Ce să vrei mai mult de la un desert?!
Rețeta datează din 1880 și pare-se că inventatorul redresează din temelii o companie care era pe butuci producând undeva în jur de 1200 de bucăți pe zi. Iar peste vreo 10 ani devine unul din principalii furnizori ai casei regale austriece cu produsele lor simple dar gustoase și de ce nu și arătoase.
Așadar acum vă invit să Rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului simplu de preparare al totrtului Pischinger.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente pentru umplutura de ciocolată:
Ingrediente glazură:
Mod de preparare:
Într-un bol termorezistent punem ciocolata cu untul la topit pe bain marie.
Când s-a topit adăugăm restul ingredientelor și omogenizăm până se încorporează perfect. Dăm deoparte să ajungă la temperatura camerei.
Cu ajutorul unui robot de Bucătărie mixăm compoziția până obținem o cremă fină și omogenă. Nu ar trebui să vă ia mai mult de 20 de secunde, nu trebuie să o spumăm ci doar să o facem ușor tartinabilă.
Tăiem foile de napolitană în jumătate.
Împărțim crema în 7 părți egale.
Umplem fiecare foaie cu câte o parte de cremă lăsând ultima foaie fără cremă. Punem un blat peste si lăsăm la rece până a doua zi.
Mod de preparare pentru glazura de ciocolată:
Înfierbântatăm smântâna și punem ciocolata. O lăsăm deoparte 3-4 minute să se topească ciocolata după care amestecăm până obținem o compoziție fină și omogenă.
Turnăm peste ultima foaie și nivelăm.
Dăm la rece pentru 20 de minute după care putem tăia și servi. Spor la treabă și să vă fie de folos!!!