Bun gasir dragii mei, acum doi ani, am fost in concediu in Spania, mai exact in Costa Brava si luand un pachet de servicii turistice cu demipensiune, pentru ca asa era oferta, de obicei prefer doar cu mic dejun, pentru ca niciodata nu ma prinde pranzul si cateodata nici macar cina prin hotel, asta pentru ca mai mereu sunt pe drumuri, ca daca am ajuns intr-un loc, e pacat sa stau doar in resort, sa am o rutina….mic dejun, plaja/piscina, pranz, iar plaja si cina, ca mai apoi sa ajung in camera si sa bag cornul in perna. Asa ca din cele sapte zile, o saptamana am fost pe drum, cautand si descoperind noi plaje, alte restaurante, avand posibilitatea de a-mi alege singur ce mananc 🙂 Asa ca intr-una din zile eram in Santa Cristina, o zona exclusivista atat ca si locatie de vacanta, dar si cu niste restauranteeee…..wooow! Asa aveam sa descoper Tortila care de fapt in imaginatia mea era o lipie, insa parea ceva mai mult din numele de pe meniu si am riscat si nu mi-a parut rau deloc! Am intrat in vorba cu ospatarul, care a aflat ca sunt bucatar si uite-asa am intrat in bucatarie, reusind sa fur reteta restaurantului.
Curatam cartofii de coaa, ii spalam si ii taiem cubulete cam de 0,5-0,7 cm, pe care le spalam din nou, le scurgem bine de apa si cu un servet de bucatarie, ii tapetam bine ca sa nu mai aibe pic de apa, apoi ii punem intr-o tigaie incinsa cu ulei si lasam la foc moale, adaugam si ceapa curatata si taiata cubulete ceva mai maricele decat cartofii, dar nu exageram. Lasam sa se patrunda bine cartofii, in proportie de 90%, saltand din cand in cand tigaia sau amestecand cu grija in tigaie, apoi chorizo-ul, pastrand cateva felii pentru deasupra.