Varză cu carne de porc – Toroș – Rețetă traditională ungurească

( 4.7 out of 5 )
Loading...
  • -10 pServings+
  • 60 mTimp de preparare
  • 1:20 hTimp de gatire
  • 2:20 hGata in
Print Recipe

Varză cu carne de porc – Toroș – Rețetă traditională ungurească 

Pentru mine varza cu carne de porc este o delicatesă pe care o gătesc doar în perioada rece a anului. Nu știu, poate din cauza faptului că în copilărie ai mei îl făceau doar în ziua în care tăiam porcul și ne băteam pe acest fel de mâncare. Probabil din cauza faptului că o făcea destul de rar, ori pentru că nouă ne plăcea tare mult.

Este o mâncare simplă din varză murată, carne proaspătă de porc, pe care noi o mai numim și pomana porcului. La origine pare să fie o mâncare specifica maghiarilor, însă eu de când mă știu, am mâncat-o doar acasă în zona Ardealului și a Banatului. Noi cei de prin aceste părți, iubim până și mirosul acestui preparat.

Din numai câteva ingredinete simple și la îndemâna oricărei gospodine puteți face o mâncare atât de gustoasă și sănătoasă înnacelasi timp.

Rămâneți alături pentru lista ingredinetelor, dar și modul simplu de preparare, iar răsfățul va fi mult peste măsura așteptărilor dumneavoastră.

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

Cum se facem Varză cu carne de porc – Toroș – Rețetă traditională ungurească?

Ingrediente:

  • 1,5 kg carne de porc mai grasă, eu am folosit piept de porc fără os
  • 2 kg de varză murată
  • 250 g ceapă galbenă
  • 250 g ardei gras roșu
  • 50 ml ulei vegetal
  • Câteva foi de dafin
  • 2-3 crenguțe de cimbru proaspăt sau 1 linguriță de uscat
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Curățăm ceapa, ardeiul și le tocăm mărunt. Le punem la călit în jumătate din cantitatea de ulei cu puțină sare până se înmoaie.

Tăiem carnea cuburi mai măricele și le punem peste ceapă, continuăm să gătim până se schimbă culoarea și scade tot lichidul. Adăugăm câte puțină apă și punem capacul, verificând din când când în când să nu se ardă. Fierbem atât să se gătească carnea în proporție de 90%.

Tăiem și varza julienne, o spălăm pentru desărare, atât cât ne place. O punem și pe aceasta la călit în restul de ulei și adăugăm câte puțină apă, atât cât se se călească și ea, verificând din când în când să nu se prindă. O călim și pe aceasta până se înmoaie și să fie gătită. Adăugăm cimbrul și foile de dafin.

Punem carnea peste varză și le mai fierbem împreună încă 10-15 minute sau până se gătește și carnea.

Servim cu mărar, ardei iute și smântână. De aici nu îmi rămâne decât să vă doresc spor la treabă și poftă bună!

Pentru multe alte rețete cu carne ori preparate și multe altele, găsiți în secțiunea preparate cu carne, click aici  sau pe fotografie.

Cotlet de porc dulce acrișor cu ananas și legume

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password