Vis tropical cu jeleu de ananas și cremă de Raffaello

( 5 out of 5 )
Loading...
Vis tropical cu jeleu de ananas și cremă de Raffaello
  • -24 pServings+
  • 40 mTimp de preparare
  • 30 mTimp de gatire
  • 1:10 hGata in
Print Recipe

Vis tropical cu jeleu de ananas și cremă de Raffaello

Vis Tropical cu jeleu de ananas cu cremă Raffaello este o prăjitură rafinată și irezistibilă, construită din straturi care se completează perfect. Fiecare felie te răsfață cu texturi contrastante și arome elegante, oferind senzația unei vacanțe tropicale savurate cu fiecare înghițitură.

Vis tropical cu jeleu de ananas și cremă de Raffaello

La bază, un blat umed și pufos aduce finețe și lejeritate fiecărei înghițituri. Deasupra lui se află un strat spectaculos de jeleu de ananas, îmbogățit cu ciocolată albă cremoasă, care oferă un gust exotic, dulce-acrișor și răcoritor. Totul este încununat de o cremă delicată de Raffaello, spumoasă și fină, realizată cu frișcă ușoară și aromă intensă de cocos.

Vis tropical cu jeleu de ananas și cremă de Raffaello

Rezultatul este un desert elegant și plin de prospețime, un adevărat răsfăț care te poartă cu gândul la vacanțe tropicale.

Vis tropical cu jeleu de ananas și cremă de Raffaello

Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Vis tropical cu jeleu de ananas și cremă de Raffaello

Cum preparăm Vis tropical cu jeleu de ananas și cremă Raffaello

Ingrediente pentru blat:

  • 120 ml lapte cu 3,5% grăsime
  • 3 ouă
  • 100 g zahăr tos
  • 30 g ulei de floarea-soarelui
  • 10 g zahăr vanilat
  • 150 g făină albă tip 000
  • 5 g praf de copt

Ingrediente pentru jeleul de nanas cu ciocolată albă:

  • 1 conservă mare de ananas în suc propriu (567g)
  • Sucul de la o lămâie
  • 100 g amidon alimentar
  • 200 ml apă
  • 150 g ciocolată albă de bună calitate cu conținut ridicat de unt de cacao
  • 50 g unt cu minim 80% grăsime

Ingrediente pentru cremă de raffaello:

  • 500 ml de smântână din lapte pentru frișcă cu 35/36% grăsime
  • 250 g bomboane raffaello
  • 100 g ciocolată albă de bună calitate cu conținut ridicat de unt de cacao
  • 50 g zahăr pudră

Mod de preparare pentru blat:

Tapetăm o tavă de 24/24 cm cu hârtie de copt.

Preîncălzim cuptorul la 170 de grade.

Separăm ouăle.

Într-un castron punem laptele, făina, uleiul, praful de copt și amestecăm bine până când compoziția este omogenă.

Vis tropical cu jeleu de ananas și cremă de Raffaello, un desert spectaculos cu un gust desavarsit dulce acrișor

Adăugăm gălbenușurile și le încorporăm și pe acestea.

Vis tropical cu jeleu de ananas și cremă de Raffaello, un desert spectaculos cu un gust desavarsit dulce acrișor

Și pentru ca am simțit că ouăle că compoziția este prea tare am mai adăugat un gălbenuș. Deasemeni și la albușuri.

Batem albușurile cu un praf de sare până obținem o bezea moale după care adăugăm treptat zahărul și batem în continuare până bezeaua este fermă, lucioasă și zahărul este complet topit.

Vis tropical cu jeleu de ananas și cremă de Raffaello, un desert spectaculos cu un gust desavarsit dulce acrișor

Încorporăm treptat albușurile bătute în compoziția de făină amestecând ușor până compoziția devine omogenă.

Vis tropical cu jeleu de ananas și cremă de Raffaello, un desert spectaculos cu un gust desavarsit dulce acrișor

Turnăm tavă și dăm la cuptor pentru 18-20 de minute sau până trece testul scobitorii.

Vis tropical cu jeleu de ananas și cremă de Raffaello, un desert spectaculos cu un gust desavarsit dulce acrișor

Scoatem din cuptor pe un grătar și lăsăm să se răcească la temperatura camerei.

Mod de preparare pentru jeleul de ananas cu ciocolată albă:

Dizolvăm amidonul în apă.

Vis tropical cu jeleu de ananas și cremă de Raffaello, un desert spectaculos cu un gust desavarsit dulce acrișor

Punem conținutul conservei de ananas într-o crăticioară și îl mixăm până obținem un piure fin.

Vis tropical cu jeleu de ananas și cremă de Raffaello, un desert spectaculos cu un gust desavarsit dulce acrișor

Adăugăm sucul de lămâie și punem la înfierbântat. Când ajunge în punctul de fierbere, adăugăm amidonul dizolvat în piureul de ananas, amestecăm energic și pornim din nou focul. Amestecăm încontinuu până se îngroașă.

Vis tropical cu jeleu de ananas și cremă de Raffaello, un desert spectaculos cu un gust desavarsit dulce acrișor

În piureul fierbinte adăugăm ciocolata albă, untul și omogenizăm.

Vis tropical cu jeleu de ananas și cremă de Raffaello

Acoperim suprafața jeleului cu o folie și dăm la rece pentru minim  2 ore.

Vis tropical cu jeleu de ananas și cremă de Raffaello, un desert spectaculos cu un gust desavarsit dulce acrișor

Mod de preparare pentru stratul de Raffaello:

Tocăm bomboanele grosier, mare atenție, scoateți migdalele separat și tocați-le separat ca să fiți sigur ca nu rămân întregi. Altfel nu se va mai tăia atât de frumos.

Vis tropical cu jeleu de ananas și cremă de Raffaello, un desert spectaculos cu un gust desavarsit dulce acrișor

Punem la înfierbântat smântâna și când ajunge în punctul de fierbere, oprim focul și adăugăm ciocolata. Amestecăm energic până e complet topită. Dăm la rece pentru minim 2 ore.

Vis tropical cu jeleu de ananas și cremă de Raffaello

Scoatem de la frigider, adăugăm zahărul pudră și mixăm până obținem o compoziție similară ca frișca dar ușor mai lejeră. Nu o mixați foarte tare ca va deveni prea tare.

Vis tropical cu jeleu de ananas și cremă de Raffaello, un desert spectaculos cu un gust desavarsit dulce acrișor

În frișcă dăunăm tocătura de Raffaello și amestecăm lejer. Facem acest pas doar înainte de a turna peste jeleul de ananas.

Vis tropical cu jeleu de ananas și cremă de Raffaello, un desert spectaculos cu un gust desavarsit dulce acrișor

Asamblare:

Peste blat turnăm jeleul de ananas și nivelăm. Dăm la rece pentru o oră. Turnăm și amestecul de smântână cu Raffaello peste jeleul de ananas cu nivelăm cu grijă. Acoperim suprafața cu 2 linguri de cocos răzuit.

Obligatoriu dăm la rece până a doua zi sau măcar pentru 8 ore pentru stabilizare.

A doua zi decorăm după imaginație și este gata de servit.

Vis tropical cu jeleu de ananas și cremă de Raffaello

Spor la treabă și poftă bună!

Vis tropical cu jeleu de ananas și cremă de Raffaello

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Lost Password