Aceste Clătite pane umplute cu ciuperci și cașcaval sunt de-a dreptul delicioase, crocante la exterior cu umplutură gustoasă de cașcaval și ciuperci.
Cu siguranță aceasta era una din cele mai apreciate gustări calde de pe la Nunțile de odinioară, din perioada anilor 1995-2005, pe vremea când și eu ca copil în școala de bucătari mi-am început practica. Și nu era un preparat doar pentru nunți și alte evenimente ci și unul de pe lista de meniu. Îmi aduc aminte că erau zile în care făceam 5-600 de foi de clătite, să nu vă mai spun de câte kilograme de ciuperci aveam de tăiat pentru umplutură. Da, îmi aduc aminte cu drag de acea perioadă și as da orice să mă întorc în timp…nu, nu o spun neaparat pentru unele preparate ci pentru modul de lucru, respectul și prieteniile pe care le-am legat!
Ca să revin la clătitele noastre erau foarte apreciate și comandate, indiferent că umplutura era sărată sau dulce. Pentru faptul că erau atât de versatile compoziția Clătitelor era aceeași pentru ambele variante, doar umpluturile erau pregătite gata să dea viață unui alt preparat.
Aluatul de clătite simplu din ingredinete pe care fiecare le are în cămara de acasă, fragede și gustoase în același timp. Rămâneți alături pentru lista ingredinetelor, dar și a modului simplu de preparare.
Pentru multe alte rețete cu sau fără carne ori preparate de post și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente pentru aluatul de clătite:
Ingredinete pentru umplutură:
Ingredinete pentru pane
Mod de preparare pentru aluatul de clătite:
Punem absolut toate ingredientele într-un bol încăpător, iar cu ajutorul unui blender vertical mixăm până obținem o compoziție omogenă. Păstrăm însă 50 ml de lapte și vedem, dacă aluatul mai nevesită sau nu adăugarea lui.
Pe o tigaie încinsă, picurăm 1 linguriță de ulei și apoi câte un polonic de aluat. Ar trebui ca ochiometric să împărțiți compoziția în 16 părți.
Coacem clătitele și le asezăm una peste alta.
Mod de preparare pentru umplutură:
Curățăm ciupercile de pământ și le tocăm cubulețe mici. Le punem la călit peste ceapă, usturoi și le lăsăm să se gătească până scade toată apa. Le dăm deoparte și le lăsăm să se răcească.
Dăm cașcavalul pe răzătoarea cu ochiuri mari.
Adăugăm peste compoziția rece de ciuperci cașcavalul răzuit, ouăle, pătrunjelul tocat mărunt, piperul, sare pesmetul și omogenizăm.
Umplem clătitele astfel, Punem compoziția în partea de jos a clătitelor aducem marginile spre interior și rulăm. Le dăm la rece pentru jumătate de oră, ca să se întărească și să le putem împesmeta mai ușor. Când sunt gata rulate, lungimea lor sa fie de vreo 15 cm.
Batem ouăle într-un castron, punem făina și pesmetul pe câte o farfurie adâncă.
Trecem clătitele prin făină, ou și pesmet de două ori.
Încingem o tigaie în care punem ulei vegetal și le prăjim până se rumenesc. Temperatura uleiului trebuie să fie de 180 de grade Celsius.
Scoatem clătitele pe o tavă cu un șervet de hârtie să absoarbă uleiul.
E drept durează puțin, însă rezultatul este nemaipomenit de bun, noi nici măcar nu am așteptat să se răcească, că tava s-a golit instant 🙂