Clătite pane umplute cu ciuperci și cașcaval

( 4.8 out of 5 )
Loading...
  • -14-15 bucServings+
  • 30 mPrep Time
  • 40 mCook Time
  • 1:10 hReady In
Print Recipe

Clătite pane umplute cu ciuperci și cașcaval

Aceste Clătite pane umplute cu ciuperci și cașcaval sunt de-a dreptul delicioase, crocante la exterior cu umplutură gustoasă de cașcaval și ciuperci.

Cu siguranță aceasta era una din cele mai apreciate gustări calde de pe la Nunțile de odinioară, din perioada anilor 1995-2005, pe vremea când și eu ca copil în școala de bucătari mi-am început practica. Și nu era un preparat doar pentru nunți și alte evenimente ci și unul de pe lista de meniu. Îmi aduc aminte că erau zile în care făceam 5-600 de foi de clătite, să nu vă mai spun de câte kilograme de ciuperci aveam de tăiat pentru umplutură. Da, îmi aduc aminte cu drag de acea perioadă și as da orice să mă întorc în timp…nu, nu o spun neaparat pentru unele preparate ci pentru modul de lucru, respectul și prieteniile pe care le-am legat!

Ca să revin la clătitele noastre erau foarte apreciate și comandate, indiferent că umplutura era sărată sau dulce. Pentru faptul că erau atât de versatile compoziția Clătitelor era aceeași pentru ambele variante, doar umpluturile erau pregătite gata să dea viață unui alt preparat.

Aluatul de clătite simplu din ingredinete pe care fiecare le are în cămara de acasă, fragede și gustoase în același timp. Rămâneți alături  pentru lista ingredinetelor, dar și a modului simplu de preparare.

Pentru multe alte rețete cu sau fără carne ori preparate de post  și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.

C8514272-7D54-4A48-BAA2-62D97C2FFB0A.jpeg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum se faci cele mai delicioase clătite pane umplute cu ciuperci și cașcaval

Ingrediente pentru aluatul de clătite:

  • 450-500 ml lapte cu 3,5% grăsime
  • 300 ml apă minerală carbogazoasă
  • 3 ouă întregi
  • 50 ml ulei vegetal
  • 300 g făină albă
  • Un praf de sare

Ingredinete pentru umplutură:

  • O ceapă mărișoară
  • 2-3 căței de usturoi
  • 50 ml ulei vegetal
  • 500 g ciuperci champignon proaspete
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 200 g cașcaval
  • 2 ouă
  • 2 linguri de pesmet
  • Sare și piper după gust

Ingredinete pentru pane

  • 4-5 ouă
  • 80-100 g făină albă
  • 300-350 g pesmet
  • Sare și piper
  • Ulei pentru prăjit

 

Mod de preparare pentru aluatul de clătite:

Punem absolut toate ingredientele într-un bol încăpător, iar cu ajutorul unui blender vertical mixăm până obținem o compoziție omogenă. Păstrăm însă 50 ml de lapte și vedem, dacă aluatul mai nevesită sau nu adăugarea lui. 

necunoscut_1.jpg

1__#$!@!#__necunoscut_1.jpg

Pe o tigaie încinsă, picurăm 1 linguriță de ulei și apoi câte un polonic de aluat. Ar trebui ca ochiometric să împărțiți compoziția în 16 părți.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg