Să faci acest desert îți trebuie o oarecare îndemnare, dar nu trebuie să vă temeți, această Pavlova cu cremă de vanilie și fructe se face atât de ușor, trebuie doar să respecți cantitățile, modul de preparare și încredere!
Denumit după faimoasa balerină de origine rusă Anna Pavlova, acest desert este unul pe bază de bezea cu diferite umpluturi și multe fructe. Se spune că a fost creat în 1920 în cinstea superbei dansatoare după sau în timpul unor turnee în Noua Zeelandă și Australia.
Cu un exterior crocant de bezea, umplutură fină de vanilie și fructe proaspete, face ca acest desert să fie spectaculos atât din punct de vedere estetic cât și gustativ. Sincer eu m-am îndrăgostit de prima dată de el, deși initial credeam că e foarte dulce, dar nu, nu e așa, fructele balansează perfect gustul final într-un desert de pomină.
Așadar acum îmi revine onoarea de a vă invita și a vă da toate detaliile necesare pentru o reușită garantată.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente Pavlova:
Ingrediente pentru sosul de vanilie:
Mod de preparare pentru Pavlova:
Preincalzim cuptorul la 120 de grade Celsius.
Tapetăm o tavă de cuptoe cu hârtie de copt.
Într-un bol de inox sau de sticlă bine spălat punem albușurile cu un praf de sare și mixăm până obținem o bezea asemănătoare unei zăpezi moi.
Adăugăm zahărul lingură cu lingură și continuăm să batem până se topește zahărul.
Încorporăm zeama de lămâie și amidonul și reducem viteza la minimum, mixând încă 5-8 secunde. Nu mixați mai mult că veți scoate aerul obținut în albușuri. Dacă nu este complet încorporat amidonul, amestecați manual cu același tel.
Turnăm toată compoziția pe hârtie și dați o formă rotundă cu diametrul de 24-25 cm.
Cu ajutorul unei spatule de Silicon, faceți o gaură în mijloc, apoi aranjați marginile. Cu compoziția rămasă pe marginile bolului, puneți în cele 4 Colțuri ale tăvii câte un punct atât cât să se lipească hârtia, asta ne va ajuta la cuptor să nu vină peste Pavlova.
Coaceți la 120 de grade pentru 90-100 de minute. Este foarte important ca temperatura să fie constantă, să nu deschideți usa sub nici o formă până la finalul timpului de gătire, iar dacă cumva observați că începe să se îngălbenească, reduceți temperatura la 105-110 grade.
După trecerea timpului de gătire, opriți cuptorul și lăsați-o să se răcească odată cu interiorul cuptorului.
Mod de preparare pentru crema de vanilie:
Punem 500 ml lapte la fiert cu păstaia sau extractul de vanilie, sarea și zahărul.
Până ce fierbe laptele amestecăm gălbenușurile cu amidonul și restul de lapte.
Când laptele a început să fiarbă turnăm peste compoziția de gălbenușe și amestecăm energic.
Turnăm toată compoziția înapoi în oală și fierbem la foc mic până se îngroașe, amestecând continuu.
Adăugăm și smântâna peste crema de vanilie, omogenizăm apoi dăm la rece, acoperit cu o folie, să nu facă crustă.
Asamblare:
Desfaceți cu grijă prăjitura de pe foaia de copt și transferați-o pe un platou. Turnați crema de vanilie în interior, iar deasupra fructele. Nu vă faceți griji că vor mai apărea anumite crăpături, sunt normale. Spor la treabă și poftă bună!