Să faci waffe cu fructe și sirop de arțar e chiar floare la ureche, toate ingredientele se amestecă într-un singur bol și nu necesită neaparat o mână de patiser pentru un rezultat foarte bun.
Din ingrediente simple și la îndemâna oricui, pe care cu siguranță majoritatea le avem în cămară facem niște waffe de “stă mâța în coadă”, vorba tatălui meu.
Totul se mixează într-un bol și nu trebuie decât să ai puțină răbdare să le coci, altfel nu mai ai ce poza ca mine și pentru a împarți rețeta cu dumneavoastră a trebuit să fac și a doua tură.
Sunt fragede, moi, pufoase și aromate, care ne duc cu gândul la copilărie, mai precis la tonetele care vindeau aceste waffe pătrate cu topping de frișcă pe un carton, care de cele mai multe ori se îndoia și tot curgea pe mâini.
Pot fi făcute atât în varianata dulce ca și aceasta, dar și sărată, totul depinde de imaginația voastră, dar mai ales de gust. Așadar de aici nu îmi rămâne decât să vă invit să stați alături pentru lista ingredientelor, dar și pentru modul simplu de preparare.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente pentru Waffe:
Mod de preparare:
Într-un castron cernem făina cu sarea și praful de copt. Dăm deoparte.
Batem ouăle cu zahărul, extractul de vanilie până se topește zahărul.
Adăugăm laptele și mixăm până se omogenizează.
Încorporăm și uleiul și amestecăm ușor.
Turnăm compoziția de făină peste ingredientele umede și mixăm până obținem o compoziție omogenă, fină și similară celei de clătite americane. Lăsăm aluatul jumate de oră la odihnit.
Încingem aparatul de waffe și coacem pe rând până se termină aluatul. Mie mi-au ieșit 10 buc, însă aparatele mai noi sunt mai mici și e posibil să vă iasă mai mult. Am ținut neaparat să vă arat și piesa mea de muzeu pe care o am de la bunica tatălui meu și tind să cred că are undeva peste 50 de ani.
Servim cu fructe proaspete, miere/sirop de agave/sirop de arțar, unt de arahide, migdale sau ceea ce vă place. Având în vedere că au un conținut scăzut de zahăr puteți să le faceți și sărate.
Cam asta a fost pentru azi, nu îmi rămâne decât să vă urez spor la treabă și poftă bună!