Azi facem măsline marinate cu lămâie și oregano, potrivite pentru un complex de gustări sau asociate cu alte preparate.
De multe ori suntem tentați să alegem cele mai ieftine măsline de la raft, așa fac și eu…odată pentru că de cele mai multe ori gătesc direct cu ele și nu sunt interesat să le mănânc ca atare iar în cealaltă ordine de idei, clar pentru un cost mult mai mic.
Cu un conținut bogat de vitamine și acizi grași printre care omega 3, omega 6 și omega 9, măslinele sunt cele mai nutritive fructe care există.
Așadar de cele mai multe ori nici nu gust care să mă dea pe spate, însă de ceva vreme am început să le marinez și să le și mâncăm.
Cât despre consumul zilnic de măsline, specialiștii spun că întăresc vasele de sânge, ameliorează afecțiunile înaintării în vârstă, întărește dantura, oasele și ajută la regenerarea țesuturilor.
Deasemeni plămânii celor fumează s-a constatat că nu sunt atât de afectați în schimbul celora care nu consumă cu regularitate măsline.
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului simplu de preparare.
Pentru multe alte rețete de post, intrați în secțiunea rețete de post, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Coacem ardeii capia, îi curățăm de pielițe și cotoare și îi tăiem felii.
Dacă folosim lămâie BIO, o spălăm și o tăiem sferturi de rondele.
Ardeiul iute îl tăiem felii.
Punem toate ingredientele într-un castron și le amestecăm.
Apoi le dăm la rece pentru 24-48 de ore, amestecându-le de câteva ori.
Marinarea lor efectivă și gustul cel mai bun îl vor avea peste 2-3 zile. Așadar cam asta a fost pentru acum, vă las să vă apucați de treabă, nu înainte de a vă ura spor la treabă și să vă fie de folos.