Tartă cu mac și vișine

( 4.9 out of 5 )
Loading...
Tartă cu mac și vișine
  • -12 pServings+
  • 20 mTimp de preparare
  • 50 mTimp de gatire
  • 1:10 hGata in
Print Recipe

Tartă cu mac și vișine

Această tartă cu mac și vișine, gustoasă și foarte ușor de făcut este în plan de ceva vreme, dar am tot amânat, însă azi ne-am satisfăcut poftele.

Tartă cu mac și vișine

Se face atât de repede și de ușor, încât și celui mai neîndemânatic într-ale bucătăriei i-ar reuși fără nici un fel de problemă, tot ceea ce trebuie să facă este să respecte cantitățile exacte și modul de preparare pas cu pas.

Sincer cât am fost copil nu am agreat macul de nici o culoare, însă acum pot spune că a devenit unul din ingredientele mele preferate. Iar în combinație cu vișinele este ridicat la grad de spectacol al papilelor gustative.

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului simplu de preparare.

Tartă cu mac și vișine

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem delicioasa tartă cu mac și viȘine? 


Ingrediente pentru tartă:

  • 300 g făină albă tip 00
  • 220 g unt cu minim 80% grăsime
  • Un prăfoșenie sare
  • 100 g de zahăr tos

Ingrediente pentru umplutura de mac:

  • 1 l lapte cu 3,5% grăsime
  • 150 g zahăr tos
  • Un praf de sare
  • 1 lingură de extract de vanilie
  • 100 g griș de grâu
  • 20 g amidon alimentar
  • 250 g mac
  • Coaja răzuită de la o lămâie
  • 1/2 linguriță scorțișoară măcinată
  • 400 g vișine proaspete sau congelate
  • 1 ou intreg

Mod de preparare pentru tartă:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Tăiem untul cubulețe.

Punem făina cu untul și praful de sare într-un castron și cu ajutorul unui robot de bucătărie frământăm prin pulsare până obținem un amestec similar nisipului.

Mixăm untul cu faina

Adăugăm zahărul tos și îl încorporăm și pe acesta.

Adăugăm zaharul

Punem 3/4 din cantitatea totală de aluat într-o tavă de 26 cm diametru și tapetăm fundul și marginile acesteia cu o înălțime de 5 cm. Presăm bine și dăm la rece.

Tapetăm o tavă cu 3/4 din aluat

Mod de preparare pentru crema de mac:

Punem vișinele la scurs pentru cel puțin 30 de minute.

Măcinăm macul.

Dăm lămâia pe răzătoarea cu ochiuri mici.

Într-un castron amestecăm grișul cu amidon, oul și 150 de ml din cantitatea totală de lapte.

Amestecăm grișul cu amidonul și laptele

Punem restul de lapte într-o crăticioară împreună cu zahărul, praful de sare, extractul de vanilie și-l îl punem la fiert. Când ajunge în punctul de fierbere, reducem focul și turnăm în fir subțire compoziția de griș cu amidon și ou. Amestecăm într-una până dă un clocot și se îngroașă.

Turnăm in fir subtire

Adăugăm macul măcinat, coaja de lămâie, scorțișoara

Adăugăm maxim cu scortisoara

Adăugăm și vișinele, amestecăm ușor.

Adăugăm vișinele

Turnăm compoziția de mac în tavă, presarăm diferența de aluat și dăm la cuptor pentru 45-50 de minute.

Presărăm diferența de aluat ramasa

După trecere timpului de copt o scoatem pe un grătar și o lăsăm să ajungă la temperatura camerei. Simplu, gustos și rece nu foarte aspectuos, dar de aici nu îmi rămâne decât să vă urez spor la treabă și poftă bună!

Tartă cu mac și vișine

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password