Azi facem o maioneză de tahini, 100% vegană potrivită pentru zilele de post și nu numai.
Maioneza, probabil unul din cele mai preferate sosuri ale românilor…dar ce facem când vin zilele de post și avem poftă de maioneză?! Nimic mai simplu și mai rapid ne apucăm de una de post din numai câteva ingrediente simple și la îndemâna oricui.
Poate fi folosită cu succes la aproape orice preparat clasic care conține maioneză, chiar și la cartofii prăjiți, iar dacă doriți să aveți aroma sosului de usturoi cu maioneză, nu trebuie decât să adăugați unul-doi căței de usturoi în plus.
Necesitatea acestor substituți ai preparatelor clasice a venit odată cu introducerea preparatelor vegane în meniul de zi cu zi al tot mai multor vegetarieni, dar și ca o alternativă pentru zilele de post. Sunt mai multe variante, însă aceasta mi se pare că este destul de la îndemână și din punctul meu de vedere este și cea mai apropriată ca gust și consistență de cea clasică.
Rămâneți alături pentru lista ingredinetelor, dar și modul foarte simplu de preparare al acestora.
Cum să faci o maioneză de tahini gustoasă și sănătoasă?
Mai multe alte rețete de sosuri dulci sau sărate găsiți în secțiunea sosuri, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente pentru tahini:
Ingrediente pentru maioneză:
Într-o tigaie rece punem 50 ml de ulei vegetal, adăugăm susanul și gătim pe foc mic până încep să prindă o culoare aurite roșcată. Amestecăm într-una, altfel semințele de pe fundul vasului se vor arde, iar cele de deasupra vor rămâne crude.
Turnăm semințele într-un alt vas rece și le lăsăm să se tempereze. Adăugăm susanul într-un blender și mixăm până obținem o pastă fină și cremoasă. Dacă este nevoie și nu se mixează, rămânând pe pereții vasului, mai adăugăm și celălalt ulei.
Mod de preparare maioneză de tahini:
Curățăm usturoiul și-l dăm deoparte.
Într-un robot de bucătărie punem 100 g din pasta tahini obținută mai devreme, restul ingredientelor și mixăm până obținem o cremă similară maionezei.
Simplu gustos și sănătos! De aici nu îmi rămâne decât să vă doresc spor la treabă și poftă bună!