Cui nu-i plac chiftelele?! Dar dacă le îmbunătățim și facem chifteluțe de pui în sos de ciuperci, cu siguranță vor fi curcubeu pe cerul gurii.
Întotdeauna ne propunem să mâncăm cât se poate de sănătos, însă parcă nu ne iese de fiecare dată așa cum ne propunem și mai scăpăm la poftele inimii.
Așa pățesc de fiecare dată, îmi propun ca de mâine să mănânc mai echilibrat, mai sănătos, mai fără grăsimi sau fără zahăr, dar nu știu cum de aproape fiecare dată nu se potrivește socoteala de acas cu cea din târg!
Astăzi o prietenă m-a rugat să îi fac niște chifteluțe și fiind destul de cald afară, timpul limitat am zis că singura opțiune viabilă să le termin în timp și să scap de căldură și de miros este să le bag la cuptor și bine am făcut! Timpul alocat a fost înjumătățit, mirosul din casă aproape inexistent, unde mai punem că nu au nici un gram de grăsime extra față de grăsimea care se găsește în mod normal în carne.
Dar cum socoteala nu prea se potrivește cu comanda, mi-au rămas câteva pe care direct le-am îmbunătățit cu un sos de ciuperci și le-am servit cu niște melcișori simpli cu puțin unt.
Așadar vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului simplu de preparare.
Pentru multe alte rețete cu sau fără carne ori preparate de post și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente pentru chifteluțe:
Ingrediente pentru sosul de ciuperci:
Mod de preparare pentru chifteluțe:
Preîncălzim cuptorul la 240 de grade.
Curățăm usturoiul și îl trecem prin presa de usturoi sau îl tocăm foarte mărunt.
Punem carnea tocată într-un vas peste care punem restul ingredintelor. Amestecăm bine până la omogenizare.
Porționăm 20 de chifteluțe și le facem bile.
Le punem pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și le introducem la cuptor pentru 15-16 minute.
Mod de preparare pentru sosul de ciuperci:
Curățăm ciupercile de eventualele urme de pământ, le tăiem felii și le punem la călit în ulei până se înmoaie.
după care adăugăm usturoiul tocat mărunt și vinul. Fierbem până se evaporă alcoolul.
Într-o craticioară pe foc mic topim untul și adăugăm făina, amestecăm până la încorporarea acesteia și continuăm să o gătim timp de 2 minute amestecând încontinuu.
Adăugăm sarea și turnăm treptat laptele amestecând într-una fără oprire până se îngroașă și terminăm tot laptele. Apoi punem di smântâna.
Adăugăm nucșoara și fierbem încă 3-4 minute la foc mic. La final el trebuie să fie fluid și să glaseze lingura.
Turnăm sosul, chifteluțele, smântâna peste ciuperci și mai fierbem 2-3 minute atât cât să se omogenizeze sosul. Dacă e prea fluid mai fierbem un minut în plus iar dacă e prea gros, mai adăugăm puțin lapte.
Servim cu ceea ce ne place de la cartofi piure, natur, orez, paste sau efectiv cu o pâine caldă înmuiată în sos, cum am făcut și eu de data asta. Așadar spor la treabă și poftă bună!