Azi o să vă arat cum se pregătește cea mai rapidă și mai gustoasă ciorbă țărănească cu aripi de curcan, din ingrediente puține și la îndemâna tuturor.
Aflată în topul preferințelor românilor ciorba țărănească fie ea de văcuță de vită, curcan sau de legume este printre altele și o sursă importantă de vitamine și minerale, deasemeni și relativ dietetică, asta în caz că nu o servim cu o tonă de smântână, așa cum îmi place mie. 😂😂😂
Cu siguranță cea mai consistentă ciorbă din punctul de vedere al legumelor, dar și proteică datorită cărnii, este și cea mai comună și apreciată de aproape toată lumea.
Nu știu exact cum o fac alții, însă pot spune cu mâna pe inima și fără falsă modestie, că este cea mai bună rețetă pe care o fac de mai bine de 20 de ani și pe care am preluat-o din restaurantul în care mi-am desfășurat activitatea la vremea aceea.
Modul de preparare este simplificat, astfel încât timpul de pregătire să fie scurtat, însă gustul și textura fiind păstrate cu sfințenie.
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și modul de preparare pentru a obține cea mai delicioasă ciorbă țărănească cu aripi de curcan.
Pentru multe alte rețete de supe cu sau fără carne ori preparate de post și multe altele, găsiți în secțiunea supe și ciorbe sau click pe fotografie
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pentru început vom pune aripile de curcan la fiert în apă rece ca pentru supă pentru vreo oră și jumătate. Spumăm ori de câte ori este nevoie, iar când aripile sunt fierte le scoatem într-un castron și le acoperim cu folie să nu se oxideze.
Într-o oală încăpătoare punem cei 100 de ml de ulei cu ceapa, zarzavaturile, ardeiul gras, mazarea, fasolea verde și roșiile în bulion. Le călim la foc mediu pentru 10 minute amestecând din când în când să nu se prindă.
Adăugăm supa strecurată de pe aripi, cartofii, varza și fierbem la foc potrivit pentru 15-20 de minute, astfel încât legumele să fie fierte dar ușor crocante.
Desfacem carnea de pe oase și o punem în ciorbă. Simplu, rapid și cu siguranță cel mai eficace mod de a pregăti ciorbița. Spor la treabă și poftă bună‼️