Pentru micul dejun de azi am ales una din cele mai simple și mai rapide alternative, adică sandwich un somon cu cremă de brânză.
Gustos și hrănitor, dar în același timp și foarte sănătos. Astea sunt primele lucruri care îmi vin în minte când mă gândesc la micul dejun de astăzi și se pare că de cele mai multe ori simplitatea are și cele mai bune rezultate.
Proaspăt revenit din Statele Unite ale Americii unde am călătorit puțin atât în scop gastronomic și nu numai am venit cu câteva idei interesante și foarte bune pentru o simplificare a pregătirii meselor de dimineața și nu numai.
Acest sandwich minune, i-aș putea spune a venit perfect într-o zi ploioasă și urâtă când mergeam cu prietenul meu Daniel la unul dintre job-urile pe care urma să le contracteze. Ne-am oprit la New York Beagle and Bialy din Chicago să ne luăm ceva de ronțăit când ne-am pomenit cu ditamai sandwichul cu somon, un adevărat răsfăț ale papilelor gustative și ce credeți, atât de mult ne-a plăcut încât am revenit și la prânz comandând același lucru 🤣🤣🤣
Așadar îi recomand cu toată încrederea pe când veți avea drum prin Chicago!
Din câteva ingrediente proaspete și la îndemâna tuturor, propun să deschidem lista preparatelor simple și gustoase, dar cel mai important ușor de făcut și sănătoase. Așadar rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului simplu de preparare.
Pentru multe alte rețete de gustări cu sau fără carne și multe altele, găsiți în secțiunea aperitive click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pentru început vom tăia fin ceapa verde.
Curățăm pe câteva părți castravetele de coajă și îl tăiem în 12 felii.
Dacă alegem să folosim și ceapa roșie, o curățăm și pe aceasta și o tăiem fâșii.
Într-un castron amestecăm crema de brânză cu ceapa verde.
Tăiem chiflele jumătăți și le ungem pe ambele părți cu crema de brânză.
Adăugăm fileul de somon pe partea de jos a chiflei.
Distribuim caperele bine scurse pe somonul fume.
Asezăm câte 2 felii de castravete, ceapa roșie, dacă am ales să o folosim și pe aceasta și punem capacele. Presăm ușor, astfel încât să facă priză și le învelim în hârtie. Ca mic secret să știți că e mult mai ușor să le mâncați, dacă le tăiați în două înainte de a le servi.
Cam asta a fost, simplu, rapid, gustos dar și cel mai important sănătos. Iar de aici nu îmi rămâne decât să vă urez spor la treabă și poftă bună.