Plăcintă cu dovleac fragedă și aromată

( 4.6 out of 5 )
Loading...
Plăcintă fragedă cu dovleac
  • -28 pServings+
  • 50 mTimp de preparare
  • 1:10 hTimp de gatire
  • 2:0 hGata in
Print Recipe

Plăcintă cu dovleac Fragedă și Aromată

Bun găsit! Azi facem Plăcintă cu dovleac fragedă și aromată, un deliciu greu de refuzat chiar și de cei mai mofturoși.

Plăcintă fragedă cu dovleac

Atât de fragedă încât se topește în gură, delicioasă și atât de aromată încât îți vei înnebunii vecinii. Aluatul este atât de simplu și ușor de pregătit și poate fii folosit cu succes chiar și la plăcinte, colțunași, etc.

Plăcintă fragedă cu dovleac

Dovleacul cu scorțișoară si cuișoare te îmbie să mai vrei încă o felie și încă una până se termină toată tava. Efectiv nu cred să fii existat vreodată să nu o fac în porție dublă și chiar și așa nu mai ajunge pană a doua zi. Merge de minune de la micul dejun până la cină, pot fii luate la pachet și împărțite cu prietenii.

Așadar acum vă invit să Rămâneți alături pentru lista scurtă și simplă a ingredientelor dar și a modului de preparare explicat pas cu pas.

Plăcintă fragedă cu dovleac

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum se faci cea mai bună Plăcintă cu dovleac fragedă și aromată?

Ingrediente pentru aluat:

  • 25 de grame de drojdie proaspătă
  • 100 de grame de zahăr
  • 5 gălbenușuri
  • 160-170 mililitri de lapte în funcție de calitatea făinii și a mărimii gălbenușurilor
  • 750 de grame de făină
  • 350 de grame de untură rece
  • 1 linguriță de sare

Ingrediente pentru umplutura de dovleac:

  • 3 kg de dovleac plăcintar
  • 300-400 g zahăr tos, în funcție de cât de dulce e dovleacul
  • 100 g unt cu minim 80% grăsime
  • 1 baton de scorțișoară
  • 10-12 cuișoare
  • 3 linguri de griș

Mod de preparare pentru dovleac:

Curățăm dovleacul de coajă și semințe. Îl dăm pe răzătoarea cu ochiuri mari.

Punem batonul de scorțișoară împreună cu cuișoarele într-un ibric cu 100 de ml de apă și fierbem până se reduce la mai puțin de jumătate.

Plăcintă fragedă cu dovleac

Punem untul împreună cu dovleacul, zahărul și lichidul in care a fiert scorțișoara (după gust) intr-o oală și le călim până se evaporă toată apa iar compoziția devine solidă asemeni unui magiun. Dăm deoparte să se răcească până ajunge la temperatura camerei.

Plăcintă fragedă cu dovleac

Mod de preparare pentru aluat:

Vom fărâmița drojdia peste care punem o lingură de zahăr, un praf de sare, o amestecăm până se înmoaie și adăugăm jumătate din cantitatea de lapte calduț. Lăsăm la cald acoperit pentru activarea drojdiei.

necunoscut_1.jpg

necunoscut_2.jpg

Într-un castron încăpător vom pune făina pe care o vom amesteca cu untura până obținem o compoziție nisipoasă.

necunoscut_3.jpg

Separăm ouăle și batem cele 5 gălbenușuri cu restul de lapte. Unul nu se vede că s-a înecat din păcate 🤣🤣🤣

necunoscut_4.jpg

Facem o gaură în mijlocul făinii, turnăm restul de lapte și zahăr, compoziția de drojdie și frământăm până obținem un aluat elastic și moale la atingere.

necunoscut_5.jpg

Împărțim aluatul în două părți egale și îl dăm deoparte acoperit pe o tavă.

Asamblare:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Batem oul.

Pe un plan de lucru presărat cu puțină făină întindem aluatul in formă dreptunghiulară cu dimensiunea de 35/40 cm. Transferăm aluatul pe o tavă. Distribuim grișul uniform pe toată suprafața aluatului.

Plăcintă fragedă cu dovleac

Turnăm compoziția de dovleac si o nivelăm bine. Venim și cu cealaltă parte de aluat întinsă si o punem peste compoziția de dovleac.

Plăcintă fragedă cu dovleac

Ungem cu oul bătut partea superioară si o înțepăm din loc în loc cu ajutorul unui băț de frigăruie. Nu înțepați și partea de aluat de jos pentru că va curge sucul din dovleac și se va prinde plăcinta de tavă. Acoperim cu o folie și o lăsăm să dospească pentru 45-60 de minute, in funcție de cât de cald este în Bucătărie.

Ungem cu ou suprafața aluatului

Coacem aproximativ 45-50 de minute, iar dacă se va rumeni prea tare o acoperim cu o hârtie de copt. Știm că e coaptă atunci când face o burtă pe mijlocul tăvii.

O lăsăm să se răcească complet după care o putem tăia și servi. Opțional putem să o pudrăm cu zahăr pudră.

Plăcintă fragedă cu dovleac

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password