Un Tort de ciocolată cu cafea și cremă de mascarpone cu ciocolată neagră mai bun ca acesta nu cred să existe!
Totul a pornit de la un chec simplu pe care foarte mulți dintre dumneavoastră îl apreciază foarte mult, cel mai bun și mai fin chec glasat cu ciocolată,
pe care l-am servit Dis de dimineață alături de cafea și mi-am zis că transformarea trebuie să se întâmple și m-am apucat de treabă, iar rezultatul a fost cu mult peste măsura așteptărilor mele.
Așadar acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului de preparare explicat pas cu pas.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente pe tru blat:
Ingrediente crema de ciocolată cu mascarpone:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 170 de grade Celsius.
Tapetăm cu hârtie de copt o formă rotundă cu diametrul de 23 cm.
Batem ouăle.
Cerneți făina, pudra de cacao, praful de copt și bicarbonatul împreună într-un castron.
Punem untul, extractul de vanilie, sarea, ciocolata și cafeaua fierbinte într-un castron mare pe bain marie și amestecăm bine până când se topesc ambele. Dăm jos de pe bain marie.
Adăugăm zahărul și amestecăm până se dizolvă și acesta.
Încorporăm ouăle, amestecăm bine până și acestea se omogenizează.
Adăugăm ingredientele uscate și apoi le încorporăm în amestecul de ciocolată topită.
Turnăm aluatul în tava pregătită și coacem timp de 50 de minute, sau până trece testul scobitorii. Nu coaceți mai mult pentru că va deveni sec.
Lăsăm la răcit timp de 20 de minute înainte de a o scoate din tavă, apoi o scoatem pe un grătar până se răcește complet.
Mod de preparare pentru crema de ciocolată cu mascarpone:
Într-un ibric punem laptele, cacaua și zahărul pe foc și le înfierbântăm.
Adăugăm ciocolata, lăsăm 2-3 minute după care amestecăm energic astfel încât să obținem o compoziție omogenă.
Turnăm compoziția caldă, nu fierbinte peste mascarpone și amestecăm ușor.
Cu ajutorul unui mixer de bucătărie mixăm ușor până obținem o cremă ușor aerată și lucioasă.
Asamblare:
Putem unge toată suprafața prăjiturii cu cremă și decora după preferințe sau porționa și face aveline cu ajutorul unui sa cu șpriț cum am făcut eu și am decorat cu bezele.
Simplu, rapid și foarte gustos, să vă fie de folos!