Tort de ciocolată cu cafea și cremă de mascarpone cu ciocolată neagră

( 4.6 out of 5 )
Loading...
Tort de ciocolată cu cafea și cremă de mascarpone cu ciocolată neagră
  • -8-10 pServings+
  • 30 mPrep Time
  • 50 mCook Time
  • 1:20 hReady In
Print Recipe

Tort de ciocolată cu cafea și cremă de mascarpone cu ciocolată neagră

Un Tort de ciocolată cu cafea și cremă de mascarpone cu ciocolată neagră mai bun ca acesta nu cred să existe!

Tort de ciocolată cu cafea și cremă de mascarpone cu ciocolată neagră
Fără nici un fel de falsă modestie acest tort va fi și mai perfect în special pentru iubitorii de cafea. Se face atât de ușor și de repede încât nici nu îți dai seama că faci un tort în adevăratul sens al cuvântului.

Totul a pornit de la un chec simplu pe care foarte mulți dintre dumneavoastră îl apreciază foarte mult, cel mai bun și mai fin chec glasat cu ciocolată,
pe care l-am servit Dis de dimineață alături de cafea și mi-am zis că transformarea trebuie să se întâmple și m-am apucat de treabă, iar rezultatul a fost cu mult peste măsura așteptărilor mele.
Așadar acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului de preparare explicat pas cu pas.
Tort de ciocolată cu cafea și cremă de mascarpone cu ciocolată neagră

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem un Tort de ciocolată cu cafea și cremă de mascarpone cu ciocolată neagră

Ingrediente pe tru blat:

  • 250 g unt nesărat, tăiat cubulețe
  • 200 g ciocolată neagra cu 70% cacao
  • 350 ml cafea tare
  • 250 g zahăr tos
  • 2 ouă mari
  • 2 lingurițe extract de vanilie
  • 240 g făină albă tip 000
  • 1 vârf de cuțit de bicarbonat (cam 1/4 linguriță)
  • 1 vârf de cuțit de praf de copt (cam 1/4 linguriță) 
  • 1/4 linguriță sare
  • 30 g cacao pudră de bună calitate

Ingrediente crema de ciocolată cu mascarpone:

  • 1 lingură cacao de bună calitate
  • 50 ml lapte
  • 250 g mascarpone
  • 70 g ciocolată cu 70% cacao
  • 50 g zahăr, in funcție de cât de dulce vă place
  • 10 ml brandy kahlua sau ceva aromat

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 170 de grade Celsius.

Tapetăm cu hârtie de copt o formă rotundă cu diametrul de 23 cm.

Batem ouăle.

Cerneți făina, pudra de cacao, praful de copt și bicarbonatul împreună într-un castron.

Tort de ciocolată cu cafea și cremă de mascarpone cu ciocolată neagră
Punem untul, extractul de vanilie, sarea, ciocolata și cafeaua fierbinte într-un castron mare pe bain marie și amestecăm bine până când se topesc ambele.

Tort de ciocolată cu cafea și cremă de mascarpone cu ciocolată neagră

Adăugăm zahărul și amestecăm până se dizolvă și acesta.

Tort de ciocolată cu cafea și cremă de mascarpone cu ciocolată neagră

Încorporăm ouăle, amestecăm bine până și acestea se omogenizează.

Tort de ciocolată cu cafea și cremă de mascarpone cu ciocolată neagră

Adăugăm ingredientele uscate și apoi le încorporăm în amestecul de ciocolată topită.

Tort de ciocolată cu cafea și cremă de mascarpone cu ciocolată neagră

Turnăm aluatul în tava pregătită și coacem timp de 50 de minute, sau până trece testul scobitorii. Nu coaceți mai mult pentru că va deveni sec. 

Tort de ciocolată cu cafea și cremă de mascarpone cu ciocolată neagră

Lăsăm la răcit timp de 20 de minute înainte de a o scoate din tavă, apoi o scoatem pe un grătar până se răcește complet.

Mod de preparare pentru crema de ciocolată cu mascarpone:

Într-un ibric punem laptele, cacaua și zahărul pe foc și le înfierbântăm.

Tort de ciocolată cu cafea și cremă de mascarpone cu ciocolată neagră

Adăugăm ciocolata, lăsăm 2-3 minute după care amestecăm energic astfel încât să obținem o compoziție omogenă.

Tort de ciocolată cu cafea și cremă de mascarpone cu ciocolată neagră

Turnăm compoziția caldă, nu fierbinte peste mascarpone și amestecăm ușor.

Tort de ciocolată cu cafea și cremă de mascarpone cu ciocolată neagră

Cu ajutorul unui mixer de bucătărie mixăm ușor până obținem o cremă ușor aerată și lucioasă.

Tort de ciocolată cu cafea și cremă de mascarpone cu ciocolată neagră

Asamblare:

Putem unge toată suprafața prăjiturii cu cremă și decora după preferințe sau porționa și face aveline cu ajutorul unui sa  cu șpriț cum am făcut eu și am decorat cu bezele.

Tort de ciocolată cu cafea și cremă de mascarpone cu ciocolată neagră

Simplu, rapid și foarte gustos, să vă fie de folos!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide