Probabil cele mai fragede și cele mai gustoase cornulețe cu rahat din câte am făcut și mâncat vreodată.
Rețeta este atât de simplă asemeni unui aluat fraged și poate fi pregătită în avans cu câteva zile sau chiar cu 2-3 luni dacă este păstrat la congelator. Noi mai mereu facem asta pentru că niciodată nu se știe când și cum ne ia poftele.
Pentru frăgezimea lor am folosit un unt de calitate cu 82% procent de grăsime iar procesul de frământare întotdeauna îl respect cu sfințenie. Ingredientele musai trebuie să fie reci și frământat atât cât să fie legat, iar restul e o joacă de copii.
Sunt fragede de se topesc în gură și merg de minune la micul dejun sau chiar la desert ori la un Candy bar, pe masa de sărbători sau luate ca pachețel la servici.
Așadar din câteva ingrediente pe care toți le avem prin cămară și cu o descriere pas cu pas a rețetei e imposibil să dați vreun rateu. Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului simplu de preparare.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Tăiem rahatul bastonașe.
Tapetăm 2 tăvi de cuptor cu hârtie de copt.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Într-un castron încăpător punem făina, untul, sarea, zahărul, praful de copt și frământăm până obținem un aluat nisipos.
Adăugăm oul, gălbenușul, laptele și continuăm să frământăm până rezultă un aluat omogen. Nu frământați mai mult, pentru că veți dezvolta glutenul din făină și nu va mai rămâne fraged aluatul.
Înfoliem aluatul obținut și dăm la rece pentru jumătate de oră.
Pe un plan de lucru presărat cu făină întindem aluatul cu o grosime de 3 mm. Tăiem marginile astfel încât să avem un pătrat sau dreptunghi perfect. Împărțim în pătrățele de 6/6 cm. Distribuim rahatul pe fiecare pătrățel. Cu marginile decupate facem la fel, întinde, tăiem…
Rulăm cornulețele așa cum se vede în fotografie si trecem un colț peste rahat, apoi venim cu colțul opus și apăsăm ușor.
Punem pe tăvi si coacem 14-15 minute. Lăsăm să se tempereze 5-7 minute după care le trecem prin zahărul pudră.