În mod cert multora dintre noi ne ramân multe albușuri, dar nici o problemă, putem face niște Paleuri din albușuri cu cremă de ciocolată delicioase din cale afară.
Nu trebuie să vreun maestru într-ale cofetăriei și cu siguranță vor ieși tuturor, chiar și celor mai neîndemânatici într-ale bucătaritului.
Practic din câteva albușuri, niște unt și o cremă de ciocolată puteți face un desert spectaculos de bun și relativ ieftin. Ies 40 de bucăți suficiente pentru o familie și câțiva prieteni veniți în vizită.
Merg de minune la micul dejun alături de o cafea, pot înlocui cu succes orice fel de desert pompos și se păstrează câteva zile păstrându-și prospețimea și calitatea.
Așadar acum vă invit să Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului de preparare descris pas cu pas.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente aluat:
Ingrediente cremă:
Ingrediente pentru glazura:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Tapetăm o tavă de cuptor cu hârtie de copt.
Punem albușurile cu zahărul, praful de sare și zahărul vanilat într-un castron. Batem cu ajutorul unui robot de bucătărie sau efectiv cu un tel până se topește zahărul.
Adaugăm untul, sucul de lamaie care musai trebuie să fie la temperatura camerei și omogenizăm.
Încorporăm făina și amestecăm cu ajutorul unei spatule până obținem o compoziție omogenă asemănătoare unei smântâni mai groase. Nu vă speriați, nu mai trebuie adăugată făină.
Cu ajutorul unui sac cu șpriț fără formă turnăm câte 20 de aveline pe tava tapetată cu hârtie de copt la distanțe egale. Nu le facem prea aproape una de cealaltă că ele se vor lăți la copt. În mod normal ar trebui să obținem 80 de bucăți, adică 4 tăvi.
Coacem 6-7 minute până se rumenesc ușor pe lateral. Nu coaceți mai mult că se vor întări. Le lăsăm să se tempereze pe tava în care s-a copt după care le transferăm pe un grătar până se răcesc complet.
Mod de preparare pentru crema de ciocolată:
Punem smântâna într-o crăticioară și o înfierbântăm, adăugăm ciocolata și o lăsăm 2-3 minute după care o omogenizăm. Dăm la rece pentru minim 2 ore.
Scoatem compoziția de ciocolată de la frigider și cu ajutorul unui robot de bucătărie, o batem astfel încât să obținem o cremă aerată (aproximativ plus-minus 1 minut). Nu batem foarte mult că riscăm să se taie.
Umplem jumătate din numărul total de fursecuri, punem capacele și apăsăm ușor, astfel încât să să se întindă crema pe toată suprafața.
Punem paleurile pe un grătar și cu ajutorul unui sac cu șpriț cu formă subțire trasăm linii subțiri de ciocolată. Lăsăm să răcească după care pot fi servite. Cu siguranță a doua zi sunt mult mai bune, dar cine poate aștepta atât de mult.
Spor la treabă și poftă bună!