Această tartă Emiliane cu zmeură și pișcoturi – Charlotte framboise este întruchiparea deserturilor răcoritoare și pline de fructe. Practic este un mousse de zmeură într-o crustă crocantă de pișcoturi care merge de minune de la micul dejun pana la cină, gustare și în orice alt moment al zilei.
Din câteva ingrediente simple și cu in mod de preparare foarte ușor puteți realiza ceea ce am să numesc eu de acum în colo desertul familiei mele. Cum spuneam cu un procent foarte mare de fructe, frișcă și pișcoturi puteți face un desert rapid și arătos cu care să vă impresionați musafirii.
Ideea a fost a lui Emiliane, cumnatul vecinilor noștrii de peste drum, francez de origine care mi-a spus că ar vrea să fac un desert specific francezilor si că ar fi fain sa fac un “Charlotte a la framboise” si uite că am pus în aplicare ideea. Așadar acum vă invit să Rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare pas cu pas.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Hidratăm gelatina în 50 ml de apă rece.
Într-o crăticioară punem zmeura congelată, zaharul și zeama de lămâie. Fierbem 5 minute la foc potrivit din momentul în care a început să clocotească. O dăm deoparte și o lăsăm să ajungă la temperatura camerei.
Tapetăm fundul unei tăvi rotunde cu diametrul de 22 de cm cu pișcoturi subțiri gen pavesini. În caz că nu aveți pavesini puteți folosi pișcoturile Savoiardi pentru tiramisu, doar că va trebui să le însiropați ușor cu puțin sirop făcut din zahăr, lămâie și esență de vanilie. Nu trebuiesc însiropate ca la tiramisu, însă pentru că sunt mult mai groase decât pavesinile, e posibil să rămână tari dacă nu le însiropați.
Încălzim gelatina și o încorporăm în compoziția de zmeură.
Batem frișca până se formează spuma aceea cu bule mari ca în fotografie după care adăugăm zahărul pudră și batem în continuare până obținem valuri frumoase și cu o ținută fermă. Nu bateți mai mult că riscați să se taie.
Încorporăm frișca în 3 tranșe și amestecăm cu ajutorul unei spatule de silicon cu mișcări lente de jos în sus.
Punem o cantitate suficientă de cremă în mijlocul formei gata tapetate cu pavesini și ne ajutăm de cremă ca să putem Tapetăm și marginile acesteia, exact așa cum vedeți în fotografie. Dacă folosim pișcoturi va trebui să le tăiem în jumătăți pentru că vor ieși mult mai înainte decât compoziția.
Decorăm cu zmeura proaspăta și dăm la rece peste noapte sau pentru minimum 4 ore, după care putem felia cu ajutorul unui cuțit cu lama subțire și bine ascuțit înmuiat în apă fierbinte.
Spor la treabă și poftă bună!