O friptură de curcan la cuptor în stil mediteranean mai bună ca această nu mi-a fost dat să mănânc în ultima vreme.
Deși pulpa de curcan este atât de gustoasă, nu prea este atât de apreciată din cauza faptului că are o structură compusă din mai mulți mușchi și se feliază mai greu, dar și pentru faptul că durează ceva mai mult.
Ei uite că azi vă prezint o rețetă super simplă cu sos mediteranean, din lămâie, usturoi, cimbru și rozmarin.
Acest sos poate fi utilizat în aproape orice fel de fripturi de la pui la porc și chiar peste de la salate, la Garnituri, sosuri calde și multe altele. Fiind atât de versatil musai trebuie să îl testați acasă și cu siguranță va fi dragoste la prima degustare.
Așadar nu vă mai rețin prea mult și vă invit să rămâneți alături pentru lista scurtă a ingredientelor, dar și a modului de preparare explicat pas cu pas.
Pentru multe alte rețete cu carne ori preparate și multe altele, găsiți în secțiunea preparate cu carne, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Curățăm usturoiul și îl trecem prin presă.
Alegem frunzulițele de cimbru de pe crenguțe.
Tocăm rozmarinul mărunt.
Dăm coaja de lămâie pe răzătoarea cu ochiuri mici.
Punem toate ingredientele într-un castron cu excepția pulpelor de curcan. Omogenizăm cu un tel până obținem o compoziție similară unei emulsii.
Adăugăm pulpele de curcan și le ungem bine cu sosul. Acoperim cu o folie și lăsăm peste noapte la frigider sau dacă vă grăbiți minim 3 ore la temperatura camerei.
Dacă ați ales varianta de a le ține peste noapte, scoateți de la frigider pulpele și le puteți face ca atare sau rulate și legate așa cum le-am făcut eu și le puteți vedea în fotografia de mai jos.
Puneți pulpele într-o tavă potrivită, astfel încât să nu rămână prea mult spațiu, adăugați 300 ml de vin alb sec, iar dacă nu aveți înlocuiți cu apă, acoperiți cu o folie de aluminiu sau cu un capac potrivit tăvii. Păstrați sosul de lămâie cu usturoi și verdețuri rămas, vom avea nevoie de el mai târziu.
Puneți tava la cuptor pentru 90 de minute și verificați peste o oră dacă mai are lichid, dacă nu, mai adăugați puțin.
După trecerea timpului 90 de minute, scoatem tava din cuptor și ridicăm temperatura la 230 de grade. Când ajunge cuptorul la 230 de grade, introducem din nou tava la cuptor, de data aceasta fără capac sau folie și o lăsăm încă 10-15 minute sau până se rumenește frumos. Scoatem tava din cuptor și turnăm sosul rămas peste bucățile de carne. Dacă ați ales varianta de a le lega, înlăturați sfoara cât sunt calde și acoperiți din nou cu un capac pentru 15 minute.
Este gata de servit și poate fi asociată cu un piure, o salată, orez sau ceea ce vă place. Iar de aici nu îmi rămâne decât să vă doresc poftă bună și spor la bucătărit!