Această Ruladă cu migdale, cremă de mascarpone și zmeură nu numai că arată spectaculos, însă combinația de gust între mascarpone și zmeură este de-a dreptul demențială. Și chiar de mult nu am mai mâncat o prăjitură mai bună ca asta și nu o spun ca să mă laud, dar cum eu sunt mare fan ciocolată e greu să mă mulțumești cu ceva dulce fără cacao.
Blatul cu migdale fraged și aromat, cremă fină de mascarpone totul completat cu un jeleu de zmeură acrișor face ca aceasta ruladă să fie una din prăjiturile mele preferate.
Așadar acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare descris pas cu pas.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente foi:
Ingrediente pentru crema de mascarpone:
Ingrediente pentru stratul de zmeură:
Mod de preparare pentru stratul de zmeură:
Punem zmeura cu zahărul pe foc mic până obținem o compoziția lichidă. Lăsăm să se tempereze ușor, atât cât să putem ține degetul în ea.
Adăugăm amidonul și punem din nou la fiert până se îngroașă și obținem consistența marmeladei. Adică să fie groasă. Dăm la rece amestecând din când în când să nu se facă pojghiță.
Mod de preparare pentru blat:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
Tapetăm fundul unei tăvi de 30/40 cm cu hârtie de copt
Cernem făina într-un castron.
Separăm ouăle.
Batem albușurile cu un praf de sare până lasă urme ușoare asemeni unei zăpezi moi. Adăugăm treptat zahărul bătând în continuare până acesta se topește și obținem o spumă fermă și lucioasă.
Încorporăm gălbenușurile cu apa și amestecăm ușor, atât cât să avem o compoziție omogenă.
Făina o încorporăm în 3 tranșe amestecând ușor cu ajutorul unei spatule de silicon cu mișcări de sus în jos.
Turnăm compoziția și întindem uniform, presărăm migdalele.
Dăm la cuptor pentru 10-11 minute sau până trece testul scobitorii. Nu coaceți mai mult că se va usca. Scoatem din tavă și punem deasupra un prosop umed. O lăsăm să se răcească complet.
Mod de preparare pentru crema de mascarpone:
Punem la hidratat gelatina în apă rece pentru 10 minute.
Într-un castron încăpător punem mascarponele care trebuie să fie la temperatura camerei cu zahărul pudră și ajutorul unui robot de bucătărie mixăm câteva secunde crema, atât cât să fie omogenă.
Adăugăm gelatina fierbinte peste crema de mascarpone și omogenizăm rapid ca să nu se facă cocoloașe.
Turnăm și frișca și mixăm până se întărește crema.
Asamblare:
Îndepărtăm foaia de copt de pe blat, ungem blatul cu un pic mai bine de jumătate de cremă lăsând 2 degete la margine. Întindem si zmeura exact așa cum se vede în fotografie.
Rulăm si dăm la congelator pentru 15-20 de minute. Ungem exteriorul cu crema rămasă si dăm la rece pentru minim 6 ore sau cel mai bine peste noapte.
Acum putem tăia și servi, spor la treabă și să vă fie de folos!