Cornulețe cu nucă umplute cu magiun de prune. Cu siguranță cele mai fragede și aromate cornulețe pe care le-am făcut în ultima vreme. Aluat fraged cu nucă, umplute cu magiun de prune, nu numai să se vadă acolo că am pus ceva în ele.
E drept am cam stricat ceva ingrediente până am ajuns la consistența acestui aluat, dar a meritat din plin. Acum ne putem bucura de niște cornulețe de lux și nu exagerez când spun asta. Toți din cei care le-au gustat au fost încantați și nu am auzit decât “wooow, au ce bune sunt, pfoa cele mai bune din câte am mâncat vreodată”
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista scurtă a ingredientelor dar și a modului de preparare descris pas cu pas.
Ingrediente pentru aluat
120 g unt cu minim 80% grăsime
120 untură albă
100 g nucă măcinată
300 g smântână grasă
1 vârf de cuțit de sare
2 plicuri de zahăr vanilat
Coaja răzuită de la o jumătate de lămâie
500 g de făină albă tip 000
500 g magiun de prune
Zahăr pudră pentru pudrat
Mod de preparare pentru aluat
Punem într-un bol untul rece, smântâna, untura, nuca măcinată sarea, zahărul vanilat și amestecăm totul bine cu o furculiță.
Adăugăm făina, coaja răzuită de lămâie și frământăm cu vârful degetelor pană obținem un aluat compact, neted și omogen. Nu frământați prea mult, este suficient doar cât să combinați toate ingredientele într-un amestec compact.
Împărțim aluatul in 4 parti egale și dăm formă de bilă. Punem bilele pe o tavă, înfoliem și dăm la frigider pentru 30-40 de minute. Eu l-am făcut de cu seara, iar dimineața le-am lăsat 30 de minute la temperatura camerei înainte de a le întinde.
E momentul să dăm drumul la cuptor și să tapetăm 2 tăvi mari de cuptor cu hârtie de copt.
Pe un plan de lucru ușor înfăinat întindem fiecare bilă de aluat cu un diametru de 27-28 cm și tăiem în 12 părți egale. Puteți să le faceți și mai mari și să împărțiți aluatul în 6-8 bucăți.
Distribuim uniform magiunul pe fiecare bucată de aluat, aducem marginile exterioare spre interior și rulăm.
Punem cornurile pe 2 tavi tapetate cu hârtie de copt și coacem câte o tavă 18-19 minute sau până se rumenesc ușor și capătă o culoare ușor gălbui-maronie.
Scoatem din cuptor și lăsăm să se tempereze ușor după care le pudrăm cu zahăr. Asta a fost simplu, rapid și gustos, să vă fie de folos!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.