Garantat cei mai buni și mai fini Mucenici moldovenești cu nucă și miere din aluat opărit din câte am făcut vreodată. Atât de moi și de fragezi cu miere delicioasă și nuci coapte.
Merg de minune alături de o cană de ceai sau lapte, dimineața lângă cafea sau la pachet.
Modul de preparare este foarte simplu, cu ingrediente pe care toți le avem în cămară și vă asigur că vă veți îndrăgosti iremediabil de această rețetă.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista scurtă a ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente pentru Tangzhong
Ingrediente pentru maia:
Ingrediente pentru aluat:
Ingrediente pentru uns aluatul:
Ingrediente pentru sirop și uns mucenicii:
Mod de preparare
Într-o crăticioară punem laptele cu zahărul la fiert, când dă clocot adăugăm toată făina dintr-o dată și amestecăm energic până la omogenizarea ei.
O dăm jos de pe foc și punem compoziția într-un castronel acoperită cu folie si o lăsăm să ajungă la temperatura camerei.
Mod de preparare pentru maia:
Punem cei 150 ml lapte care trebuie să aibe 35 de grade celsius cu drojdia și zahărul într-un castronel și o amestecăm. O lăsăm 8 minute să se hidrateze și să se activeze.
Într-un alt bol încăpător punem făina cernută, tangzhongul, sarea, oul, gălbenușurile și maiaua. Frământăm până obținem un aluat omogen.
Încorporăm treptat untul și frământăm până se dezlipește tot de pe margini și aluatul capătă o consistență elastică și omogenă. Lăsăm la dospit până își dublează volumul.
După ce aluatul și-a dublat volumul, îl împărțim în 8 părți egale si dăm firma bilelor.
Fiecare bilă o rulăm bastonașe de 60-65 cm pe un plan uns cu puțin ulei pe care le rulăm dintr-o parte într-un sens, iar din cealaltă parte în sensul opus.
Punem pe tăvi tapetate cu hârtie de copt sau silicon și lăsăm la dospit pentru 20-25 de minute.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
După trecerea timpului de dospire, ungem cu gălbenușul amestecat cu lapte și băgăm tava la cuptor împreună cu o crăticioară cu apă fierbinte și coacem 18-20 de minute sau până prin culoarea chihlimbarului.
Scoatem tava din cuptor și mai lăsăm 7-8 minute în tavă după care însiropăm bine mucenicii.
Ungem cu miere și presarăm nuca măcinată. Spor la treabă și să vă fie de folos!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.