Dulcele de Weekend așa as denumi această Negresă cu nuci și cremă Nutella, blat lipicios dens și umed cu gust intens de cacao, cremă fină de Nutella și glazură de ciocolată cu nucă coaptă… așa-i că-ți lasă și ție gura apă?
Este atât de fragedă și de ciocolatoasă încât nu te mai poți opri din mâncat, texturi diferite și gusturi simple îmbinate într-un delicios desert de zile mari.
Cu ingrediente simple și la indemna tuturor, cu un mod de preparare simplu și rapid, cu siguranță va intra pe lista prăjiturilor preferate ale tuturor.
Nutella, crema de ciocolată cu alune de pădure este foarte apreciată de toți romanii ca de altfel și nuca coaptă care vine perfect să completeze tabloul unui desert de sărbătoare, care va fi iubit de la cei mai mici până la cei mari.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista completă a ingredientelor dar și a modului de preparare simplu și rapid.
Ingrediente negresă:
Ingrediente pentru crema de Nutella:
Ingrediente pentru glazura de ciocolată cu nucă:
Mod de preparare pentru negresă:
Preincalzim cuptorul la 170 de grade.
Tepetăm fundul unei tăvi de 22/32 cm cu hârtie de copt.
Într-un castron se amestecăm făina cu cacaua și bicarbonatul.
Punem zahărul, uleiul, praful de sare și apa într-un castron și amestecăm până se topește zahărul.
Încorporăm amestecul de făină și nucile tăiate grosier în compoziția umedă și omogenizăm.
Turnăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dăm la cuptor 20-22 de minute sau până trece testul scobitorii.
Lasăm să se tempereze pentru 10 minute în tava în care s-a copt după care o scoatem afară pe un grătar să se răcească, cu atenție ca să nu se rupă.
Mod de preparare pentru crema de Nutella:
Prima dată batem frișca:
Smântâna pentru frișcă trebuie neaparat să fie rece, ținută minimum 2 ore la frigider, iar castronul bine spălat și degresat.
Batem frișca împreună cu zahărul pudră până se întărește. Aveți grijă să nu o bateți prea mult, că se va tăia.
Topim pe bain marie Nutella.
Într-un castron omogenizăm crema de brânză care musai trebuie să fie la temperatura camerei, adăugăm Nutella călduță și amestecăm.
Încorporăm treptat frișca bătută și amestecăm ușor cu o spatulă.
Adăugăm cacaua trecută prin sită și o încorporăm și pe aceasta.
Turnăm crema peste blatul rece și dăm la frigider pentru jumătate de oră, timp în care ne apucăm de glazură.
Mod de preparare pentru glazura de ciocolată cu nucă coaptă:
Punem smântâna la înfierbântat, iar când ajunge în punctul de fierbere, oprim focul și adăugăm ciocolata. Lăsăm 2-3 minute după care amestecăm energic până se omogenizează.
Turnăm peste crema de Nutella, presărăm nuca și dăm din nou la rece pentru minim 2 ore.
După ce a stat la frigider tăiem și putem servi. Nu-mi rămâne decât să vă urez spor la treabă și poftă bună!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
BLAT:tavă 20/30.5 ouă,250g zahar,200g faina,150g unt,100ml lapte,100g nuci măcinate,40g vacao amară,un pliculet praf de copt, esență rom.
Laptele, untul si zahărul se dau in clocot.Se lasa la răcit.Mixam ouale pana cresc in volum,adaugam laptele,untul si zahărul,racite,faina cu praful de copt,cernute,esnța de rom, nucile.
Se coace la 180grade,20 minute,cuptor pe gaz,tava pusă in partea din mijlos a cuptorului.
CREMA:500g crema de brânză sau mascarpone,250 ml frișcă lichidă,200g Nutella.
Crema de brânză,sau mascarponele se amesteca cu Nutella, frișca se mixează separat,și se adaugă restului de crema,amestecând cu o spatulă.
ASAMBLARE:peste blatul racit,se pune crema, deasupra, pentru glazură, ciocolată topită la microunde sau baie de aburi,in care adaugăm 30 g de unt și cateva nuci măcinate.Se lasă in frigider peste noapte.