Prăjitură cu mere, cremă de vanilie și glazură de ciocolată

( 4.5 out of 5 )
Loading...
Prăjitură cu mere, cremă de vanilie și glazură de ciocolată
  • -14 pServings+
  • 30 mTimp de preparare
  • 40 mTimp de gatire
  • 1:10 hGata in
Print Recipe

Prăjitură cu mere, cremă de vanilie și glazură de ciocolată

O prăjitură cu mere, cremă de vanilie și ciocolată delicioasă este mai nou deliciul de toamnă pe care nu ai cum să îl refuzi.

Prăjitură cu mere, cremă de vanilie și glazură de ciocolată

Blat umed de cacao, umplutură generoasă de mere ușor crocante, cremă fină de vanilie și glazură de ciocolată, yammmi.

Nu m-am gândit ca aceasta combinație să meargă atât de bine, dar am zis să încerc sa vedem ce-o ieși… însă rezultatul a fost mult peste așteptările mele. Aș putea să mănânc de 5 ori pe zi același lucru fără vreo problemă.

Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.

Cum facem Prăjitură cu mere, cremă de vanilie și glazură de ciocolată

Ingrediente pentru blat:

  • 3 ouă
  • Un praf de sare
  • 150 g zahăr tos
  • 10 g zahăr vanilat
  • 110 g iaurt grecesc cu 10% grăsime
  • 90 ml ulei de floarea soarelui
  • 115 g făină albă tip 000
  • 25 g cacao pudră
  • 6 g praf de copt

Ingrediente pentru umplutura de mere:

  • 1,300 g mere fără sâmburi (pot fi și congelate)
  • 200 ml de apă
  • 1 lingură de scorțișoară măcinată
  • 350 g zahăr tos
  • Zeama de la o lămâie
  • 100 g de amidon alimentar(indiferent de care aveți)
  • 100 ml de apă

Ingrediente pentru crema de vanilie:

  • 500 ml lapte cu 3,5% grăsime
  • 1/2 baton vanilie sau
  • 4 ouă întregi
  • 150 g zahăr tos
  • 80 g amidon alimentar
  • 120 ml smântână din lapte pentru frișcă cu 35% grăsime
  • 50 g zahăr pudră

Ingrediente pentru glazura de ciocolată:

  • 150 ml smântână din lapte pentru frișcă cu 35% grăsime
  • 250 g ciocolată cu lapte

Mod de preparare pentru blat:

Preîncălzim cuptorul la 170 de grade.

Tapetăm o tavă de cuptor de 20/27 cm cu hârtie de copt.

Punem făina împreună cu cacaua și praful de copt într-un castron. Le dăm deoparte, vom avea nevoie de ele mai târziu.

Prăjitură cheesecake cu Oreo și mascarpone

Omogenizăm iaurtul cu uleiul într-un castron.

Punem ouăle cu zahărul, praful de sare și le batem cu un tel până se topește zahărul. Nu trebuie să obținem vreo spumă.

Adăugăm compoziția de iaurt și omogenizăm cu ajutorul unui tel.

Cernem amestecul de făină cu cacao în compoziția de ouă și amestecăm tot cu telul până când compoziția devine omogenă.

Turnăm în tava tapetată si dăm la cuptor pentru 20-22 de minute.

Prăjitură cu mere, cremă de vanilie și glazură de ciocolată

Mod de preparare pentru umplutura de mere:

Tăiem cuburi merele, apoi le punem împreună cu cei 200 ml de apă, zeama de lămâie, zahărul, într-o crăticioară și le aducem în punctul de fierbere, după care le vom fierbe pentru 2-3 minute atât cât să se înmoaie ușor. Nu fierbeți mai mult că se vor zdrobi. Dăm deoparte.
Prăjitură cu mere, cremă de vanilie și glazură de ciocolată

Înainte de a turna peste blat, adăugăm amidonul dizolvat în cei 100 ml de apă și fierbem până se leagă.

Prăjitură cu mere, cremă de vanilie și glazură de ciocolată

Punem și scorțișoara și amestecăm.

Prăjitură cu mere, cremă de vanilie și glazură de ciocolată

Mod de preparare pentru crema de vanilie:

Într-un castron omogenizăm ouăle împreuna cu zahărul și amidonul.

Punem laptele la fiert cu un praf de sare și extractul de vanilie. Când laptele ajunge în punctul de fierbere, turnăm în fir subțire peste compoziția de ouă și amestecăm energic.

Prăjitură cu mere, cremă de vanilie și glazură de ciocolată

Turnăm compoziția înapoi în oală pe foc mediu amestecând încontinuu până se îngroașă. Dăm departe și acoperim cu o folie.  Lăsăm să se răcească complet.

Prăjitură cu mere, cremă de vanilie și glazură de ciocolată

Punem smântâna într-un castron împreună cu zahărul praf și batem până se îngroașă.

Prăjitură cu mere, cremă de vanilie și glazură de ciocolată

Încorporăm frișca treptat în cremă și amestecăm ușor cu ajutorul unei spatule de Silicon.

Prăjitură cu mere, cremă de vanilie și glazură de ciocolată

După trecerea timpului de stat la cuptor presăm  ușor blatul cât încă este fierbinte, până îl aducem la aproape același nivel.

Turnăm compoziția de mere fierbinte peste blatul fierbinte, nivelăm și mai dăm la cuptor, reducând temperatura la 110 grade pentru 20 de minute.

Prăjitură cu mere, cremă de vanilie și glazură de ciocolată

Scoatem din cuptor, acoperim cu o folie și lăsăm să răcească la temperatura camerei.

Asamblare:

Turnăm crema peste merele reci, nivelăm și dăm la rece pentru o oră.

Prăjitură cu mere, cremă de vanilie și glazură de ciocolată

Mod de preparare pentru glazură:

Punem smântâna la înfierbântat iar când ajunge în punctul de fierbere adăugăm ciocolata. Lăsăm 2-3 minute după care amestecăm energic până compoziția este omogenă.

Prăjitură cu mere, cremă de vanilie și glazură de ciocolată

Turnăm deasupra prăjiturii, nivelăm și dăm la rece pentru încă 15 minute. După care poate fi tăiată și servită.

Prăjitură cu mere, cremă de vanilie și glazură de ciocolată

Spor la treabă și să vă fie de folos!

Prăjitură cu mere, cremă de vanilie și glazură de ciocolată

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Comments (4)

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password