O prăjitură cu mere, cremă de vanilie și ciocolată delicioasă este mai nou deliciul de toamnă pe care nu ai cum să îl refuzi.
Blat umed de cacao, umplutură generoasă de mere ușor crocante, cremă fină de vanilie și glazură de ciocolată, yammmi.
Nu m-am gândit ca aceasta combinație să meargă atât de bine, dar am zis să încerc sa vedem ce-o ieși… însă rezultatul a fost mult peste așteptările mele. Aș putea să mănânc de 5 ori pe zi același lucru fără vreo problemă.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente pentru blat:
Ingrediente pentru umplutura de mere:
Ingrediente pentru crema de vanilie:
Ingrediente pentru glazura de ciocolată:
Mod de preparare pentru blat:
Preîncălzim cuptorul la 170 de grade.
Tapetăm o tavă de cuptor de 20/27 cm cu hârtie de copt.
Punem făina împreună cu cacaua și praful de copt într-un castron. Le dăm deoparte, vom avea nevoie de ele mai târziu.
Omogenizăm iaurtul cu uleiul într-un castron.
Punem ouăle cu zahărul, praful de sare și le batem cu un tel până se topește zahărul. Nu trebuie să obținem vreo spumă.
Adăugăm compoziția de iaurt și omogenizăm cu ajutorul unui tel.
Cernem amestecul de făină cu cacao în compoziția de ouă și amestecăm tot cu telul până când compoziția devine omogenă.
Turnăm în tava tapetată si dăm la cuptor pentru 20-22 de minute.
Mod de preparare pentru umplutura de mere:
Tăiem cuburi merele, apoi le punem împreună cu cei 200 ml de apă, zeama de lămâie, zahărul, într-o crăticioară și le aducem în punctul de fierbere, după care le vom fierbe pentru 2-3 minute atât cât să se înmoaie ușor. Nu fierbeți mai mult că se vor zdrobi. Dăm deoparte.
Înainte de a turna peste blat, adăugăm amidonul dizolvat în cei 100 ml de apă și fierbem până se leagă.
Punem și scorțișoara și amestecăm.
Mod de preparare pentru crema de vanilie:
Într-un castron omogenizăm ouăle împreuna cu zahărul și amidonul.
Punem laptele la fiert cu un praf de sare și extractul de vanilie. Când laptele ajunge în punctul de fierbere, turnăm în fir subțire peste compoziția de ouă și amestecăm energic.
Turnăm compoziția înapoi în oală pe foc mediu amestecând încontinuu până se îngroașă. Dăm departe și acoperim cu o folie. Lăsăm să se răcească complet.
Punem smântâna într-un castron împreună cu zahărul praf și batem până se îngroașă.
Încorporăm frișca treptat în cremă și amestecăm ușor cu ajutorul unei spatule de Silicon.
După trecerea timpului de stat la cuptor presăm ușor blatul cât încă este fierbinte, până îl aducem la aproape același nivel.
Turnăm compoziția de mere fierbinte peste blatul fierbinte, nivelăm și mai dăm la cuptor, reducând temperatura la 110 grade pentru 20 de minute.
Scoatem din cuptor, acoperim cu o folie și lăsăm să răcească la temperatura camerei.
Asamblare:
Turnăm crema peste merele reci, nivelăm și dăm la rece pentru o oră.
Mod de preparare pentru glazură:
Punem smântâna la înfierbântat iar când ajunge în punctul de fierbere adăugăm ciocolata. Lăsăm 2-3 minute după care amestecăm energic până compoziția este omogenă.
Turnăm deasupra prăjiturii, nivelăm și dăm la rece pentru încă 15 minute. După care poate fi tăiată și servită.
Spor la treabă și să vă fie de folos!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Mihaela Irina
Bună ziua.
Vă mulțumesc pentru rețetă și abia aștept să o încerc.
Am totuși o întrebare.
La stratul de mere se folosesc 100 g amidon, la 100 ml apă?
chefnicu
Da, atât cât să dizolvăm.
Mihaela Irina
Mulțumesc.
Dani B.
Bună ziua,
Care ar fi dimensiunea optimă pentru tavă folosită la această prăjitură? Vă mulțumesc!