Atât de bune si de fragede sunt aceste Nuci Bounty cu cacao și umplutură de cocos încât dispar pe rând una câte una.
Aluatul pentru ele este atât de fraged și de bun, încât nu va fi nevoie să așteptăm până a doua zi pentru a fi servite. Este suficient să le umpleți și să începeți numărătoarea inversă.
Aceste nuci îmi aduc aminte de frumoasa copilărie pe care aș face orice să o readuc înapoi și odată cu ea și mâncărurile simple și prăjiturile gustoase de care am avut parte, doar că azi le-am refăcut sub o altă formă.
Practic aluatul este unul fraged cu unt dar din câte îmi aduc aminte ai mei îl făceau și cu untură. Aceste mici prăjiturele sau fursecuri sunt atât de bune și de aromate, se topesc în gură și merg de minune alături de alte prăjituri pe un platou asortat, dimineața la cafea sau ca pachet la servici ca o mică gustare.
Ingredientele simple și la îndemâna tuturor fac ca aceste minunății să poată fi pregătite cu ușurință și de cei mai neîndemânatici într-ale cofetăriei.
Așadar vă invit să Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului explicat pas cu pas de preparare pentru o reușită garantată.
Ingrediente pentru aluat:
Ingrediente pentru umplutura de cocos:
Mod de preparare:
Pentru început ne vom apuca de aluat și vom pune untul cu zahărul, praful de sare și extractul de vanilie într-un castron. Omogenizăm cu un tel sau cu robotul de bucătărie până se spumează ușor.
Adăugăm ouăle pe rând și mixăm în continuare până la încorporarea completă a acestora.
Adăugăm făina și praful de copt cernute și amestecăm cu ajutorul unei spatule de Silicon până obținem un amestec omogen și ușor manevrabil.
Punem aluatul intr-o folie de prospețime și îl dăm la rece pentru o jumătate de oră.
Scoatem aluatul de la frigider și luăm cât un pumn din el pe care îl rulăm pe masă de grosimea unui deget mic după care tăiem bucățele mici între 3 și 5 g în funcție de forma pe care o avem. Dăm forma biletelor.
Încălzim bine forma pe care o ungem cu puțin ulei și o lăsăm să se ardă puțin. Facem asta pentru a evita prinderea aluatului de formă.
Mare atenție când începem să punem biluțele în locașurile formei, forma trebuie să fie fierbinte, apoi venim cu cealaltă jumătate a formei peste și presăm bine pentru 10-15 secunde după care o întoarcem pe cealaltă parte și tot așa câte 10-15 secunde pe fiecare parte până prind culoarea unui maroniu deschis.
Când sunt gata coapte le răsturnăm pe un grătar și le lăsăm să se răcească complet.
Mod de preparare pentru stratul de cocos:
Punem laptele condensat și uleiul de cocos la încălzit separat. Turnăm uleiul peste laptele condensat și omogenizăm. Adăugăm fulgii de cocos, praful de sare, mierea și le încorporăm în compoziția de lapte.
Umplem nucile cu compoziția de cocos atât cât este gaura, apoi le lipim între ele.
Asta a fost, simplu, rapid și cu gust de copilărie, iar de aici nu îmi rămâne decât să vă doresc spor la treabă și poftă bună 😍😍😍
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
PanaCris
Hello Chef! 😉 Vezi ca in pasii de la preparare, ai utitat sa mentionezi de cacao, cand se pune, banuiesc ca impreuna cu faina si praful de cpot, eu asa am facut si au iesit super nucile! Multumesc ptr idee si reteta! 😉