Azi facem un desert special, Tort Regele Ferdinand pentru că acest Tort foi cu nucă și bezea, cremă de fistic și multă zmeură proaspătă.
Modul de preparare este foarte simplu și nu necesită o îndemânare foarte iscusită într-ale cofetăriei, trebuie doar să respecți cu strictețe pașii rețetei și rezultatul nu va ezita să apară. Și cum fisticul cu zmeura sunt exact ca ciocolata cu vanilia, Ba chiar mai bună combinație din punctul meu de vedere, pe lângă gustul fenomenal are și un aspect de sărbătoare.
Ingredientele le găsim fără probleme în orice supermarket și nu sunt chiar atât de costisitoare, așa că masa de sărbătoare musai trebuie să să fie un spectacol frumos până la capăt.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente pentru foile de bezea cu nucă:
Ingrediente pentru crema de fistic cu zmeură:
Mod de preparare pentru foile cu bezea și nuci:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Tapetăm 2 tavi cu hârtie de copt și trasăm 2 pătrate de 30/30 cm.
200 de g de nucă o dăm prin mașină și o măcinăm fin iar celelalte 100 de grame le tocăm grosier.
Punem nuca măcinată dar și cea tocată grosier împreună cu amidonul într-un castron și le amestecăm bine. Dăm deoparte.
Batem albușurile cu un praf de sare până obținem o bezea lejeră după care adăugăm treptat zahărul și continuăm să batem până bezeaua devine fermă, lucioasă iar zahărul este complet topit.
Încorporăm treptat amestecul de nucă amestecând ușor cu o spatulă.
Împărțim compoziția în două părți egale și o distribuim pe pătratele de 30/30 cm, nivelăm și dăm la cuptor pentru 15-16 minute sau până se rumenesc ușor.
Scoatem din cuptor și îndepărtăm hârtiile, le tăiem în două părți egale, după care le punem pe un grătar și le lăsăm să se răcească complet.
Mod de preparare pentru crema de fistic cu zmeură:
Punem 800 ml lapte la înfierbântat cu zahărul, extractul de vanilie si praful de sare.
Într-un castron punem gălbenușurile împreună cu 200 ml lapte, amidonul și omogenizăm
Când laptele ajunge în punctul de fierbere dăm jos de pe foc si turnăm compoziția de gălbenușuri amestecând încontinuu, punem înapoi pe foc mic si amestecăm până se îngroașă.
Adăugăm pasta de fistic si o încorporăm si pe ea în compoziția fierbinte. Dăm deoparte si lăsăm să ajungă la temperatura camerei. Eu am adăugat și o picătură de colorant gel verde.
Spumăm untul și adăugăm treptat din compoziția rece de fistic amestecând fulă fiecare tranșă până la omogenizare. Nu amestecați mai mult că riscați să se taie.
Asamblare:
Tăiem ambele blaturi în jumătate.
Punem un blat, un sfert din cremă, nivelăm și distribuim o treime din cantitatea de zmeură, facem la fel și pentru următoarele două blaturi iar peste ultimul crema rămasă.
Decorăm cu fistic tocat grosier sau cu ce vă place, eu atât am avut 😍 Așadar spor la treabă și poftă bună!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.