Garabtat cei mai buni Biscuiți cu ciocolată, fistic și zmeură fragezi și aromați care se topesc efectiv în gură.
Biscuiții cu cacao sunt delicioși și atrăgători, având un gust bogat și aromat de cacao. În interiorul acestora se găsește o cremă fină de fistic, care completează perfect dulceața unui jeleu proaspăt de zmeură, care adaugă o notă răcoritoare și fructată.
Pentru a sublinia toate aceste arome delicioase, biscuiții sunt glazurați cu ciocolată neagră și presărați cu bucăți crocante de fistic, oferindu-le o textură bogată și un gust intens. Este o combinație perfectă între dulce, cremos, fructat și crocant, care te va cuceri de la prima gustare.
Rezultatul final este o încântare pentru toate simțurile: biscuiți crocanți, cu o cremă delicată de fistic, un jeleu parfumat de zmeură și o acoperire generoasă de ciocolată neagră și fistic crocant. O combinație perfectă de gusturi și texturi care te va duce pe tărâmuri culinare deosebite.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente pentru biscuiți:
Ingrediente pentru crema de fistic:
Ingrediente pentru jeleul de zmeură:
Ingrediente pentru galzură:
Mod de preparare pentru biscuiți:
Pentru început punem intr-un castron zaharul, gălbenușurile, extractul de vanilie sau esența de vanilie. Se văd doar 4 gălbenușuri pentru unul s-a spart și l-a acoperit zahărul.
Cu ajutorul unui mixer de Bucătărie sau cu un tel batem compoziția pana se topește tot zahărul. Putem folosi zahăr pudră, dar măcinat in casa, pentru ca cel din cumpărat indiferent de firmă sau brand, zahărul pudra conține amidon.
După ce am mixat bine compoziția de gălbenușuri și zahărul este complet topit, adăugăm untul și coaja de lămâie, mixam in continuare p aână obținem consistența unei creme.
Separat într-un alt castron cernem ingredientele uscate.
Adăugăm amestecul de făină cu cacao și praf de copt și amestecăm cu o spatulă până la încorporarea totală a făinii. Fiind un aluat fraged, nu dorim să activăm glutenul din făină. Din păcate la acest pas am omis să fac fotografie, așa că va trebui să mă credeți pe cuvânt 😍😍😍
Aluatul trebuie sa fie putin lipicios, dar ușor de manevrat cu spatulă.
Punem aluatul intr-o folie alimentara, învelim bine aluatul și îl dăm pentru minim 1 oră la frigider.
După ce a trecut timpul de stat la frigider, scoatem aluatul și îl punem pe o blatul de lucru tapetat cu făină și il lăsăm sa se odihnească pentru 10-15 minute și bineînțeles pentru modelarea cu ușurintă. Mare atenție nu punem foarte multă făină pe blatul de lucru, pentru ca vor încorpora prea multă și nu vor mai fi la fel de fragede.
Întindem aluatul la 0,4 cm grosime și îl tăiem cu o forma rotundă. Aluatul ce ne rămâne îl facem din nou o bilă si continuăm până se termină aluatul. Mărimea rămâne la alegerea noastră si de aici si numărul de porții.
Formele obținute le punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt la un centimetru distanțată una față de cealaltă și le coacem aproximativ 10 minute la 180 de grade. Mare atenție se coc foarte repede, existând riscul să se rumenească prea tare. După ce s-au copt le lăsam sa se răcească.
Mod de preparare pentru crema de fistic:
Într-un castron omogenizăm untul cu pastă de fistic și colorantul. Dăm deoparte.
Mixăm gălbenușurile cu ajutorul unui robot de bucătărie.
Punem zahărul cu apa la fiert până siropul ajunge la temperatura de 120 de grade.
Imediat în fir subțire turnăm siropul peste gălbenușuri bătând în continuare fără să ne oprim și ajunge la 40 de grade.
Încorporăm amestecul de fistic și mai batem câteva secunde până devine lucioasă. Nu bataeti mai mult ca riscați să se taie.
Mod de preparare pentru jeleul de zmeură:
Punem zmeura cu zahărul și sucul de lămâie la foc mic până începe să clocotească.
Imediat o dăm prin sită apăsând bine să obținem cât mai mult piure.
Dizolvăm amidonul în apă rece și îl adăugăm în fir subțire peste piureul de zmeură amestecând continuu până se îngroașă. La final trebuie să obținem o compoziție similară unui aluat de clătite mai gros. Dacă cumva a ieșit prea gros mai adăugați 2-3 linguri de apă să obțineți compoziția dorită.
Îl dăm deoparte și îl lăsăm să ajungă la temperatura camerei dar amestecând din când în când să nu facă pojghiță.
Punem jeleul într-un sac cu șpriț subțire.
Asamblare:
Cu ajutorul unui sac cu șpriț cu formă rotundă turnăm crema circular pe marginea biscuiților. Adăugăm jeleul de zmeură în interiorul cremei.
Punem în alt biscuite peste și presăm ușor. Dăm biscuiții la rece pentru 15 minute.
Topim ciocolata pe bain marie și scăldăm de jumătate fiecare biscuite și îl acoperim cu ciocolată după care îl trecem prin fistic iar apoi îi punem pe o hârtie de copt.
Îi aranjăm frumos pe un platou și servim alături de un ceai sau ca atare la desert. Cu siguranță oaspeții dumneavoastră vor fii încantați!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.