Aceste Fursecuri cu nuci și Nutella de post sunt o îmbinare divină între gustul bogat al nucilor și dulceața cremoasă a Nutellei, perfectă pentru a satisface pofta de dulce în timpul postului.
Aceste fursecuri sunt moi și pufoase, iar bucățile de nuci oferă o textură crocantă și o aromă delicioasă în fiecare mușcătură. Stratul generos de Nutella întregește experiența gustativă, aducând un gust intens de ciocolată și alune.
Cu toate că sunt fără ingrediente de origine animală, aceste fursecuri rămân bogate în gust și satisfăcătoare, fiind o opțiune delicioasă pentru a răsfăța papilele gustative în timpul postului sau în orice altă ocazie.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului detaliat pas cu pas de preparare.
Ingrediente:
Ingrediente pentru Nutella vegană:
Extra pentru finisat:
Mod de preparare:
Tapetăm 2 tăvi mari de cuptor cu hârtie de copt.
Preîncălzim cuptorul la 170 de grade Celsius.
Zdrobim bine banana cu o furculiță.
Adăugăm untul, sarea, mierea și omogenizăm.
Încorporăm făina de ovăz și miezul de nucă măcinat și amestecăm cu ajutorul unei spatule de silicon.
Punem aluatul într-o folie de prospețime la rece pentru o oră.
Întindem aluatul pe un plan de lucru presărat cu făină de ovăz la o grosime de 6 mm. Decupăm cu un inel de 5-6 cm diametru. Facem la fel cu aluatul rămas.
Punem pe tăvile tapetate cu hârtie de copt și dăm la cuptor pentru 16-17 minute sau până se rumenesc frumos. Le scoatem din cuptor și le punem pe un grătar să se răcească complet.
Mod de preparare pentru crema de Nutella vegană:
Pentru început vom pune apa cu praful de sare la înfierbântat. Când ajunge în punctul de fierbere adăugăm curmalele și le lăsăm să se răcească de la sine.
Punem alunele de pădure pe o tavă la copt pentru 10-12 minute la 175 de grade. Le scoatem din cuptor și le lăsăm să se tempereze. Apoi le punem într-un blender și le mixăm până obtinem o pastă.
Adăugăm curmalele, cacaua, apa și mixăm până obținem compoziția dorită. Apa trebuie adăugată minim 100 de ml în prima tură apoi treptat.
Asamblare:
Întindem jumătate din fursecuri cu partea care s-a copt în sus și distribuim crema de Nutella cu ajutorul unui sac cu șpriț cu formă rotundă.
Punem deasupra celelalte fursecuri, presăm foarte ușor atât cât să se niveleze crema și le trecem prin fulgi de cocos, de ciocolată sau lăsa așa cum sunt.
Spor la treabă și să vă fie de folos!
Pentru multe alte rețete de post, intrați în secțiunea rețete de post, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.