Azi facem un alt tip de Nutella vegană, fără zahăr fără grăsimi adăugate mult mai gustoasă și mai sănătoasă decât cea clasica cu zahăr.
Deși nu conține gram de zahăr este o Nutella foarte aproape de cea tradițională. Din doar cinci ingrediente iese un dulce de zile mari, de care te vei îndrăgosti iremediabil. Practic ai nevoie de un robot de bucătărie care să poată să facă față și să mixeze cum trebuie, dar dacă nu iese atât de fin, nu este nici o problemă.
Deși din această rețetă vă iese destul de mult, m-am gândit e nevoie să dublez cantitățile și bine am făcut că este atât de bună și de delicioasă încât sunt mândru de intenția mea de a mări cantitatea.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista scurtă a ingredientelor, dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pentru început vom pune apa cu praful de sare la înfierbântat. Când ajunge în punctul de fierbere adăugăm curmalele și le lăsăm să se răcească de la sine.
Punem alunele de pădure pe o tavă la copt pentru 10-12 minute la 175 de grade. Le scoatem din cuptor și le lăsăm să se tempereze. Mixăm alunele până obținem o pastă fină.
Adăugăm curmalele, cacaua, apa și mixăm până obținem compoziția dorită. Apa trebuie adăugată minim 100 de ml în prima tură apoi treptat.
Turnăm în borcane sterilizate cu capac etanș și păstrăm la frigider până la 2 luni de zile fără nici un fel de problemă. Când am deschis borcanul musai trebuie consumat în 2-3 zile. De aceea recomand să fie turnată în borcane mai mici.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.